Compania Johnson & Johnson a cerut oficial autorizarea vaccinului său anti-COVID-19 în UE. Vaccinul are eficacitate globală de 66%

Compania Johnson & Johnson a cerut oficial autorizarea vaccinului său anti-COVID-19 în UE. Vaccinul are eficacitate globală de 66%

Agenţia Europeană a Medicamentului a anunțat, marți, că a primit o solicitare din partea companiei Janssen (filiala belgiană a companiei farmaceutice americane Johnson & Johnson) pentru autorizarea condiţionată a vaccinului acesteia anti-COVID-19, potrivit Agerpres care citează presa străină. Evaluarea făcută de cei de la EMA va fi finalizată cel mai probabil la mijlocul lunii martie.

Vaccinul împotriva noului coronavirus a avut o eficacitate globală de 66% în testele clinice efectuate pe trei continente afectate de diferitele variante ale coronavirusului SARS-CoV-2, au anunțat reprezentanții companiei Johnson & Johnson.

Astfel, în testele clinice la care au participat aproape 44.000 de voluntari, nivelul protecţiei împotriva formelor moderate şi severe de COVID-19 a variat de la 72% în SUA, la 66% în America Latină şi la numai 57% în Africa de Sud.

Agenţia Europeană a Medicamentului a primit, marţi, o solicitare oficială din partea companiei Janssen, care este filiala belgiană a companiei farmaceutice americane Johnson & Johnson pentru autorizarea condiţionată a vaccinului acesteia anti-COVID-19, potrivit Agerpres.

Reprezentanții Agenției Europene a Medicamentului au anunțat că dacă informațiile depuse de cei de la Johnson & Johnson sunt solide, evaluarea se va încheia la mijlocul lunii martie,  astfel încât acest vaccin să primească autorizaţia de comercializare condiţionată în UE.

Vaccinul Johnson & Johnson foloseşte un adenovirus pentru a determina un răspuns imun al organismului împotriva coronavirusului. Spre deosebire de vaccinurile Pfizer/BioNTech şi Moderna, acesta poate fi stocat la temperatura unui frigider, ceea ce facilitează distribuţia.

Libertatea