Criza cipurilor a ajuns la Apple. Gigantul amână producția unor modele MacBook și iPad

Criza cipurilor a ajuns la Apple. Gigantul amână producția unor modele MacBook și iPad

Producția anumitor modele de laptopuri MacBook și o serie tablete iPad a fost amânată de către Apple din cauza crizei de cipuri de la nivel global, scrie Reuters, care citează cotidianul japonez Nikkei.

Criza de cipuri a provocat întârzieri într-un pas vital al producției MacBook, în vreme ce producția iPad a fost întârziată de criza de ecrane și componente ale acestora, mai scrie sursa citată.

Drept rezultat, Apple a împins o parte a ordinelor de componente pentru două dispozitive din prima jumătate a acestui an în a doua parte, mai arată sursele citate.

Apple nu a răspuns solicitării Reuters de a comenta.

Conform sursei, producția iPhone nu a fost afectată. Cu toate acestea, furnizarea anumitor componente pentru dispozitive este „chiar strânsă‟.

Criza de componente este doar o problemă din lanțul de aprovizionare al Apple și nu a ajuns la consumatori, mai arată ziarul japonez.

Foxconn, compania taiwaneză care asamblează iPhone în fabricile sale din China, a avertizat recent că criza de semiconductori afectează clienții săi.

Cine a mai fost afectat

Apple nu este nici pe departe singura companie afectată.

Inițial, criza a afectat industria auto, grupuri precum General Motors, Ford, Stellantis, Subaru, Nissan sau Renault anunțând oprirea fabricilor pentru anumite perioade.

Ulterior, criza s-a extins la laptopuri, telefoane și televizoare, iar mai nou a ajuns și la electrocasnice, afectând producția de frigidere și cuptoare cu microunde.

Libertatea