CTP, despre protestele antirestricții din București: „Rezultatul lor se va vedea în numărul de îmbolnăviri”

CTP, despre protestele antirestricții din București: „Rezultatul lor se va vedea în numărul de îmbolnăviri”

„Aceste proteste vor continua atâta vreme cât va dura pandemia”, a precizat jurnalistul Cristian Tudor Popescu, legat de protestele împotriva restricțiilor care au avut loc atât în București, cât și în alte orașe din țară. Gazetarul a declarat la Digi24 că astfel de evenimente duc la creșterea numărului de infectări.

„Sunt un simptom al pandemiei, trebuie să adăugăm la simptomele Covid-19, febră, dureri de cap, tuse seacă, și aceste manifestări de stradă. Ele vor avea loc câtă vreme durează pandemia. Dacă cetățenii raționali, cu bun- simț, din această țară s-au săturat de a nu-i vedea pe cei dragi, s-au săturat să lucreze cu masca pe față și s-au săturat să se ferească tot timpul, atunci le spun că trebuie să se sature în continuare de toate acestea, în plus, și de astfel de proteste”, a transmis jurnalistul Tudor Popescu la Digi 24.

Reacția gazetarului vine după ce, sâmbătă, ziua în care România a înregistrat un număr record de pacienți în secțiile de Terapie Intensivă, în București au avut loc proteste la care au participat 1.000 de persoane. Evenimente similare au avut loc și în Brașov, Cluj și Severin.

Cristian Tudor Popescu e convins că rezultatul protestelor de sâmbătă va fi creșterea numărului de îmbolnăviri.

„Rezultatul practic al acestei vânzoleli este un număr, numărul de infectări în plus pe care le va genera ce vedem acolo. Toți oamenii aceștia fără mască, băgați unii în alții, se duc în familie, în societate. Cu siguranță un procent deloc de neglijat dintre ei vor duce virusul pentru a-i infecta pe alții”, a mai precizat jurnalistul.

Libertatea