Cum a devenit un britanic vedetă pe Youtube la 84 de ani și a strâns milioane de vizualizări în pandemie

Cum a devenit un britanic vedetă pe Youtube la 84 de ani și a strâns milioane de vizualizări în pandemie

Un bărbat în vârstă de 84 de ani din Marea Britanie, fost fermier, a devenit vedetă pe Youtube după ce videoclipurile sale filosofice despre viață și meditație au avut milioane de vizualizări și i-au ajutat pe mulți să facă față anxietăților legate de pandemia de coronavirus, informează BBC.

John Butler are peste 150.000 de abonați și milioane de vizualizări la videoclipurile postate pe canalul său de Youtube. De asemenea, el poate fi urmărit pe Facebook, Instagram și Spotify.

https://www.youtube.com/watch?v=BPWt1bhnLdU

La prima vedere, bătrânul nu impresionează. Liniștit, blând și de obicei singur, el a devenit cunoscut în anii 1970 ca unul dintre primii fermieri care practicau agricultura organică, se arată pe site-ul acestuia.

În urmă cu patru ani, John s-a lăsat însă convins să apară pe un canal de Youtube dedicat reflecției și meditației. Acel interviu a devenit cel mai vizionat videoclip al canalului respectiv.

Înainte, „Nu auzisem niciodată de Youtube. Habar nu aveam ce este internetul”, a declarat John Butler, care locuiește în Bakewell, Derbyshire.

Încurajat însă de acest succes, și-a dezvoltat propriul canal de Youtube, unde vorbește despre propriile experiențe.

A trăit în Peru, Africa, SUA și Rusia

Înainte de a fi fermier și a practica meditația, John a avut o viață interesantă. A trăit perioade lungi în Peru, Africa, SUA, dar a fost câțiva ani și în Rusia. El a scris nu mai puțin de 10 cărți în care și-a povestit aventurile.

„Cred că videoclipurile lui John aduc cu ele atât de multă libertate, într-un moment în care ne simțim atât de restricționați fizic”, spune Jasmine Butcher, o urmăritoare din Marea Britanie.

Libertatea