Cum promovează IPJ Suceava prevenirea delicvenței juvenile: A trimis presei o fotografie în care un profesor are mâzgălită pe față o mască

Cum promovează IPJ Suceava prevenirea delicvenței juvenile: A trimis presei o fotografie în care un profesor are mâzgălită pe față o mască

O mască a fost editată pe fața unui profesor într-o fotografie transmisă presei de IPJ Suceava pentru a ilustra un comunicat privind activități de prevenire a delicvenței juvenile. Imaginea este realizată într-o sală de clasă, iar celelalte persoane aflate în încăpere poartă mască de protecție, a remarcat portalul ȘtiriSuceva.net. Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt IPJ Suceava, a spus, pentru Libertatea, că, de fapt, dascălul are mască, „dar cineva a mâzgălit poza. Oricum, e o scăpare, nu trebuia să difuzăm așa ceva”.

Poliția Suceava a transmis presei vineri, 26 martie, un comunicat în care anunță că peste 1.000 de elevi au beneficiat de activități de prevenire a delicvenței juvenile, în cadrul unei acțiuni realizată de Biroul Siguranță Școlară din cadrul instituției.

Activitățile au avut loc în licee și colegii din mediul rural și urban al județului Suceava.

Pe lângă reducerea fenomenului violenței în școli, printre obiectivele enunțate în comunicat privind activitățile desfășurate de polițiști se numără și „monitorizarea și promovarea modului de respectare a legislației în contextul pandemiei generate de virusul SARS-CoV-2”.

Informării de presă i-au fost atașate patru fotografii. Într-o imagine dintr-o sală de clasă, pe a cărei tablă scrie 16.02.2021, se observă doi adulţi, o poliţistă şi un profesor, care stau în faţa unor elevi aşezaţi în bănci. Agentul și elevii poartă masca de protecție, dascălul – nu.

Ca totul să fie ”în ordine”, pe față bărbatului a fost desenată stângace, într-un program de editare, o pată neagră, care să semene cu o mască de protecție. Cel mai probabil, pata a fost plasată ca să ascundă faptul că profesorul nu purta mască de protecţie.

”Cineva a făcut o glumă proastă”

Libertatea l-a contactat pe Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt IPJ Suceava. „O să vedem și noi ce s-a întâmplat exact. Imaginea a fost selectată de colegii de la siguranța școlară și nu trebuia difuzată. Din ce am înțeles, fotografia este primită de la elevi. Profesorul purta, de fapt, mască, dar cineva a făcut o glumă proastă și a mâzgălit poza”, a spus Epureanu.

Libertatea