Dacia a anunțat prețurile pentru primul său model electric. Cât va costa modelul Spring prin programul Rabla Plus

Dacia a anunțat prețurile pentru primul său model electric. Cât va costa modelul Spring prin programul Rabla Plus

Constructorul auto Dacia deschide, din data de 20 martie, precomenzile pentru versiunea „Comfort Plus” a modelului Spring, primul său autoturism electric, scrie G4Media, care citează News.ro. Prețul său scade sub 10.000 de euro dacă este achiziționată prin programul Rabla Plus. Primele livrări sunt programate pentru luna septembrie 2021.

„Începând din 20 martie, Dacia deschide online precomenzile pentru versiunea «Comfort Plus» a primului său model electric. Aceasta va fi disponibilă la preţul imbatabil de 18.100 euro (TVA inclusă). Dacia Spring dispune de un motor electric de 33 KW (45 CP), cuplat cu o baterie de 26,8 KWh şi poate fi alimentată atât la o priză casnică de 220V, cât şi la un Wall Box sau, opţional, la o bornă DC”, a anunţat compania, potrivit sursei citate.

Autonomie de 230 de kilometri

Modelul are o autonomie de 230 km sau de 305 kilometri în urban.

Dacia Spring beneficiază și de o serie de echipamente de siguranţă: limitator de viteză, ABS, ESP, repartitor electronic al forţei de frânare, 6 airbaguri, apel de urgenţă (buton SOS), aprindere automată a farurilor şi frânare automată de urgenţă.

Trei culori

La lansare vor fi disponibile trei culori: Kaoline White, Cenote Blue şi Lightning Silver. O a patra opţiune, Goji Red, se va adăga ulterior.

Garanţia oferită de producător este de trei ani sau 100.000 km pentru vehicul şi de 8 ani sau 120.000 km pentru bateria electrică.

Precomenzile pentru versiunea de echipare „Comfort” vor fi deschise ulterior, aceasta urmând să fie disponibilă la preţul de 16.800 de euro (TVA inclusă). O variantă destinată clienţilor de flote va fi, de asemenea, disponibilă, la acelaşi preţ: 16.800 de euro (TVA inclusă).

Disponibilă prin Rabla Plus

Dacia Spring va putea fi achiziţionată de clienţii din România prin intermediul programului RABLA Plus.

Cum prin acesta se oferă bonus de 45.000 de lei (9.220 de euro) pentru modelele electrice, rezultă că modelele electrice ale Dacia vor putea fi achiziționate sub 10.000 de euro.

Primele livrări sunt programate în cursul lunii septembrie 2021.

Made în China

Dacia Spring a fost prezentată în luna septembrie a anului 2020 la Paris. Modelul nu va fi construit la Mioveni, ci în China.

Sindicatele din Franța au criticat vehement decizia Renault de a produce mașina în Asia, în contextul în care Renault a accesat un credit garantat de stat de 5 miliarde de euro pentru a trece peste criza economică declanșată de pandemie.

Totuși, reprezentanții companiei au argumentat că producția are loc în China pentru că statul asiatic este cea mai mare piață de mașini electrice din lume, 60% din vânzările mondiale concentrându-se în China.

De asemenea, statul asiatic are o rețea bine pusă la punct de furnizori de componente și este lider în producția de baterii. Bateria este cea mai scumpă componentă a unei mașini electrice.

https://youtu.be/Dwv65Sf2_Ks

Libertatea