Dan Barna, despre medicii care refuză vaccinarea: Contractul cu CNAS ar trebui pus sub semnul întrebării

Dan Barna, despre medicii care refuză vaccinarea: Contractul cu CNAS ar trebui pus sub semnul întrebării

Vicepremierul Dan Barna s-a declarat întristat de existența unor medici care promovează informații false despre vaccinurile Covid și a transmis că în astfel de situații contractul lor cu CNAS ar trebui pus sub semnul întrebării, într-o declarație de presă susținută vineri la Sibiu, citată de news.ro.

„Faptul că există şi aud cu tristeţe şi un fel de amărăciune faptul că sunt medici care chiar descurajează vaccinarea promovând fake news-uri din acestea caraghioase este un lucru regretabil. E părerea mea. Eu cred că în momentul în care medicii susţinuţi şi finanţaţi de stat promovează politici împotriva politicii statului, ideea aceasta că este o cuvenire contractul cu Casa şi beneficiul de suport public este o chestiune care trebuie pusă sub semnul întrebării”, a declarat Dan Barna la Sibiu.

Vicepremierul a arătat că medicii au o mai mare responsabilitate și trebuie să aibă un comportament în care să proteje sănătatea publică a populației.

„Mie mi se pare de neacceptat ca medici de familie să îi dezinformeze pe oameni că vaccinul le va afecta sănătatea, îi va îmbolnăvi şi toate celelalte grozăvii pe care le-am văzut. Înţeleg dreptul fiecărui om de a se vaccina sau nu, dar dincolo de asta, când eşti medic şi se presupune că îţi pasă de sănătatea comunităţii, trebuie să ai un comportament şi o atitudine de promovare a liniilor acestora foarte clare de sănătate publică. Hai să nu ne mai dăm după deget, vaccinul este singura soluţie reală prin care putem să trecem de această pandemie”, a precizat vicepremierul.

El a mai spus că riscul celui de-al patrulea val al pandemiei nu a dispărut, de aceea este necesară promovarea şi încurajarea vaccinării.

„Sper ca şi celelalte partide să preia acest model. Nu sunt cheltuieli mari, dar sunt cheltuieli de responsabilitate reală pe teme de care le pasă cetăţenilor, că aşa, la televizor, am văzut, domnul Ciolacu leşină de grija banilor care, speră el, nu vor veni în România. În realitate, şi domnul Ciolacu şi celelalte partide ar trebui să facă exact lucrul acesta, să promoveze campania de vaccinare şi nu să transmită sau să susţină mai direct sau indirect mesaje contrarii”, a concluzionat vicepremierul USR PLUS.

Libertatea