Deutsche Welle: Tot mai mulți germani sunt nemulțumiți de autorități și cer lockdown pentru combaterea pandemiei

Deutsche Welle: Tot mai mulți germani sunt nemulțumiți de autorități și cer lockdown pentru combaterea pandemiei

Numărul germanilor care își doresc măsuri mai dure pentru combaterea pandemiei de coronavirus a ajuns la 48%, cu 16% mai mult decât în luna martie, arată un sondaj realizat la solicitarea postului public de televiziune ARD, conform Deutsche Welle.

Numai 24% din cei chestionați mai cred că măsurile actuale sunt suficiente și justificate, cu 14% mai puțin decât în urmă cu o lună, mai arată sursa citată.

Majoritatea respondenților sprijină apelul medicilor de la ATI, care cer un lockdown dur pentru evitarea suprasolicitării spitalelor. Medicii pledează pentru un lockdown dur cu o durată de două-trei săptămâni, urmat de o posibilă relaxare, în condiții de testare masivă și măsuri de protecție conexe.

Autoritățile anticipează al treilea val al pandemiei

Epidemiologii anticipează un al treilea val de infectări, care va lovi Germania cu o forță fără precedent. În acest context, cancelarul Angela Merkel a cerut măsuri restrictive dure, dar nu a reușit până acum să se impună în fața guvernelor regionale.

Guvernul federal și cele 16 guverne regionale nu se înțeleg asupra măsurilor corecte pentru combaterea pandemiei.

Doar 19% din germani mai sunt de acord cu măsurile de criză ale autorităților, față de 80% la începutul pandemiei, mai arată sondajul.

68% din cei chestionați consideră că s-a făcut prea puțin pentru ajutorarea celor nevoiași în timpul crizei, în timp ce 63% au declarat că nu mai știu ce le este permis să facă și ce nu.

De aceea, 62% au ajuns la concluzia că pandemia dovedește incapacitatea Germaniei de a gestiona eficient crizele, mai arată sursa citată.

De la începutul pandemiei şi până în prezent, Germania a raportat 2,867,559 de cazuri de COVID şi 77,340 de decese, potrivit worldometers.info.

Libertatea