Diana Șoșoacă, George Simion și Claudiu Târziu, amendați cu câte 15.000 de lei pentru organizarea protestului violent de luni seară

Diana Șoșoacă, George Simion și Claudiu Târziu, amendați cu câte 15.000 de lei pentru organizarea protestului violent de luni seară

Parlamentarii AUR George Simion și Claudiu Târziu și senatoarea independentă Diana Șoșoacă, fostă AUR, au fost amendați cu câte 15.000 de lei, pentru organizarea protestelor violente care au avut loc luni seara în București, au declarat surse din Jandarmerie pentru G4Media.

Câteva mii de oameni au ieșit în stradă luni seară, în București și alte orașe din țară, pentru a protesta față de noile restricții anti-COVID impuse de autorități. În mai multe orașe, inclusiv în Capitală, manifestațiile s-au încheiat cu violențe și zeci de rețineri.

Jandarmeria a anunțat miercuri că a amendat mai multe persoane pentru organizarea acestor protesyte care au degenerat. Printre cei sancționați se numără liderii AUR George Simion și Claudiu Târziu și senatoarea independentă Diana Șoșoacă.

„Amenzi s-au aplicat mai multor persoane care au contribuit la organizarea protestului, inclusiv celor trei parlamentari, George Simion, Claudiu Târziu și Diana Șoșoacă. Aceștia au fost amendați cu câte 15.000 de lei, pentru că au organizat un protest public cu peste 100 de persoane”, au declarat surse din cadrul Jandarmeriei pentru G4Media.

George Simion a postat luni pe Facebook un mesaj prin care îi îndemna pe români să iasă în stradă.

Tot luni, Diana Șoșoacă a fost prezentă în Piața Victoriei alături de manifestanți.

Protestele împotriva restricțiilor din București au degenerat luni, după miezul nopții. În momentul în care au ajuns în Piața Unirii, protestatarii au început să arunce cu pietre și alte obiecte spre forțele de ordine și au vandalizat patru stații STB, pagubele ridicându-se la 32.000 de euro.

Foto: INQUAM Photo/ Octav Ganea

Libertatea