DNA: Funcționară arestată pentru că a luat mită 50% din fondurile europene ale unui fermier

DNA: Funcționară arestată pentru că a luat mită 50% din fondurile europene ale unui fermier

Procurorii DNA au prins în flagrant delict un funcționar din Tulcea care a cerut și primit mită 50% din fondurile europene pe care instituția la care lucra trebuie să le acorde unui fermier.

Irina Manole, șefa Serviciului active fizice și plăți directe de la Oficiul Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Tulcea, „ar fi primit suma de 70.000 lei de la o persoană (martor în cauză), beneficiară a unui proiect finanțat din fonduri europene nerambursabile”, arată DNA.

Suma respectivă reprezintă jumătate (50%) din banii încasați de la O.J.F.I.R. Tulcea, sub formă de finanțare europeană, de către persoana respectivă (martor), în cadrul Măsurii „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” și ar fi fost primită de inculpată pentru a-și îndeplini atribuțiile de serviciu, respectiv pentru „ajutorul” acordat martorului la întocmirea, depunerea și aprobarea proiectului finanțat din fonduri europene nerambursabile, potrivit procurorilor.

Tribunalul Constanța a admis solicitarea procurorilor DNA și a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a Irinei Manole pentru comiterea infracțiunii de luare de mită.

Libertatea