Doi scafandri au murit înecați la Eforie Nord

Doi scafandri au murit înecați la Eforie Nord

Doi scafandri care supravegheau lucrările de extindere a plajei Eforie Nord au murit înecați în Marea Neagră, informează Digi24.

Victimele, un scafandru de 54 de ani și un geolog de 32 de ani, lucrau la o firmă privată specializată în cercetare și inginerie marină.

Cei doi monitorizau procesul de nisipare a plajei. Din primele informații, unul dintre ei a suferit un atac de panică, iar celălalt ar fi încercat să îl salveze, notează și G4 Media.

Cei doi se aflau la aproximativ 500 de metri în larg, în dreptul Hotelului Europa, când a fost observată dispariția lor.

„Eforie Nord, misiune de căutare/salvare a doi scafandri ce supravegheau lucrările de nisipare a plajei, la aproximativ 500 m în larg. Pompierii intervin cu o barcă cu 4 scafandri și o ambulanță SMURD. În sprijin acționează un elicopter SMURD și o ambulanță a serviciului județean. Cei doi scafandri au fost aduși la mal, se află în stop cardio-respirator. Echipajele medicale aplică măsurile specifice de resuscitare”, a transmis ISU Constanța.

Echipajele de salvatori au reușit să recupereze corpurile din apă. Cei doi au fost aduși la mal în stop cardio-respirator și s-a încercat resuscitarea lor, fără succes însă. La scurt timp, ISU Constanța a anunțat că amândoi au fost declarați decedați.

Libertatea