Dominic Fritz s-a vaccinat cu AstraZeneca: „În județul Timiș și în Timișoara sunt mii de locuri libere pentru acest vaccin. Nu există listă de așteptare”

Dominic Fritz s-a vaccinat cu AstraZeneca: „În județul Timiș și în Timișoara sunt mii de locuri libere pentru acest vaccin. Nu există listă de așteptare”

Dominic Fritz a anunțat, vineri, pe pagina sa de Facebook că s-a vaccinat împotriva noului coronavirus cu serul celor de la AstraZeneca și îi îndeamnă pe și pe alții să se imunizeze, mai ales că nu există liste de așteptare.

„ Vaccinat! Am pus și eu un umăr pentru Timișoara. Pare netonifiat, dar mușchii mei sunt pe dinăuntru. M-am vaccinat cu Astra Zeneca pentru că este un vaccin sigur și eficace. În județul Timiș și în Timișoara sunt mii de locuri libere pentru acest vaccin. Dacă faceți rezervarea azi, vă puteți vaccina poimâine, nu există listă de așteptare!”, își începe mesajul pe Facebook primarul Timișoarei.

Edilul a atras atenția că ritimul de vaccinare a scăzut, iar multe centre „nu funcționează la capacitate maximă pentru că locurile nu sunt ocupate”, a transmis acesta.

Timișoara a ieșit din carantină, miercuri, 31 martie 2021, la miezul nopții, după 24 de zile de restricții suplimentare. Decizia a fost luat miercuri după-amiază, într-o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș.

În prezent rata de infectare din Timișoara a coborât la 5,51. La acest indice au fost impuse restricții în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

În toate localităţile unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 4 şi mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori, se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 20.00-5.00.

Libertatea