„Dragi protestatari români, rușine!” Mesajul unui medic român din Belgia pentru cei care ies în stradă și se opun măsurilor restrictive

„Dragi protestatari români, rușine!” Mesajul unui medic român din Belgia pentru cei care ies în stradă și se opun măsurilor restrictive

Ana Cichirea, un medic român care trăiește la Mechelen, în Belgia, a postat pe contul ei de Facebook un mesaj pentru românii care ies în stradă și protestează, de aproape o săptămână, față de restricțiile impuse de autorități, relatează Știri Diaspora.

Doctorița, care e stomatolog, este revoltată de acțiunile celor care pun la îndoială dificultățile prin care trece întreaga lume, lovită de valul trei de pandemie.

„Dragi protestatari români, v-a ajuns cuțitul la os și ați ieșit în stradă. Mai bine decât medicii, nu știe nimeni cum e cu oasele și cu cuțitele și tot ei, medicii, vă înțeleg necondiționat, dintotdeauna, durerile, frustrările și neajunsurile.

Pentru voi, dragi protestatari, cuvântul sacrificiu are o semnificație aparte referindu-se cu predilecție la nesatisfacerea nevoilor umane primare, cum ar fi mâncatul și băutul. În perioade de criză, oamenii mici își întorc cavitatea bucală către anus, iar oamenii mari caută soluții, își asumă, iau decizii, ajută.

Ana Chichirea. Foto: Facebook / Ana Chichirea

Pentru voi, dragi protestatari, cuvântul libertate este sinonim cu infracționalitate nepedepsită de lege și în acest sens distrugeți tot ce vă stă în cale.

Voi scuipați uitându-vă în SUS și vă murdăriți cu propria flegmă. Adevărații criminali nu se mânjesc cu sângele pacienților, dragi protestatari.

<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fana.cichirea.37%2Fposts%2F516558049733125&width=500&show_text=true&height=623&appId” width=”500″ height=”623″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowfullscreen=”true” allow=”autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share”></iframe>

Adevărații criminali atacă moral un sistem medical aflat la limită, transmit prin pancarte agramate mesaje care nu le aparțin și se joacă cu viețile oamenilor blocând ambulanțe.

Dragi protestatari, adevărații criminali au distrus în aceste zile și ultima picătură de speranță că aș putea vreodată să mă întorc în țara mea!ASTFEL au plecat mulți oameni mari și prea puțini vor mai rămâne. Rușine! Cu drag, un om?”, e mesajul doctoriței românce din Belgia.

Proteste în fiecare seară în București, față de restricții. Foto: Profimedia Images

De aproape o săptămână, în toată țara au loc proteste față de restricțiile impuse de autorități, iar în unele orașe acestea au degenerat în violențe. Poliția a făcut mai multe rețineri.

Libertatea