Dramele lui Gabi Luncă. A suferit de cancer, iar primul copil i-a murit în ziua în care a fost botezat

Dramele lui Gabi Luncă. A suferit de cancer, iar primul copil i-a murit în ziua în care a fost botezat

Gabi Luncă a murit vineri seară, la 82 de ani, potrivit unui anunţ făcut chiar de una dintre fiicele sale, pe Facebook. Artista a fost diagnosticată cu COVID la începutul lunii martie şi era internată la ATI, la Spitalul Județean Ilfov. De-a lungul anilor, aceasta a trecut prin multe suferințe.

Gabi Luncă a trecut prin multe încercări de-a lungul anilor. În tinerețe, artista își dorea mult să aibă un copil. Când în sfârșit a rămas însărcinată, de bucurie a băut puțin gin, nu mult, fără să știe că nu are voie. I s-a făcut rău și a simțit că pierde copilul, așa că i-a promis lui Dumnezeu că se va pocăi dacă o ajută: „Dacă nu mă voi pocăi, să-mi iei copilul!”.

Aceasta a născut o fetiţă, dar promisiunea nu a respectat-o, iar la ceva timp micuței i s-a făcut rău. „Eu nu-i spusesem lui Onoriu de promisiunea pe care o făcusem când era să pierd sarcina. Oricine se uita la ea, o vedea ca pe oricare copil normal, dar de câte ori mă duceam eu să o iau în braţe se petrecea ceva inexplicabil. Cum apăream eu la pătuţul ei, fetiţa mea se schimba la faţă şi, din albă devenea pământie şi începea să devină agitată. Am înţeles că nu se manifesta aşa numai în prezenţa mea”, a povestit Gabi Luncă cu ani în urmă. Fetița a murit chiar în ziua botezului.

Ea si soțul au luat apoi decizia de a se pocăi. Apoi a venit pe lume fiul Emanuel, și după el, cele trei fete: Estera, Sara şi Rebecca.

Gabi Luncă a suferit de cancer

În anul 2009, Gabi Luncă a fost diagnosticată cu cancer la sân. S-a rugat mult, a făcut tratamente și s-a vindecat. „Se poate scăpa foarte uşor de cancer în ziua de azi. Eu am mers la medic imediat ce am simţit că este ceva în neregulă cu mine. M-am operat, am făcut tratament, tot ce au spus medicii, şi am scăpat. Dumnezeu m-a scăpat. Vreau să le sfătuiesc pe toate femeile să meargă la un control, măcar o dată pe an”, se confesa artista în spațiul public acum ceva vreme.

Nu s-a ferit însă să povestească că a suferit și nu i-a fost deloc uşor să accepte vestea că o să rămână fără un sân. „Această boală este foarte grea, am avut momente de disperare. M-am jelit zile întregi, mă uitam la toate hainele şi mă întrebam dacă mă mai întorc acasă, ca să pot să le port. Citostaticele au fost insuportabile pentru mine, dar Dumnezeu nu m-a lăsat”.

Fata cea mică a lui Gabi Luncă a anunțat moartea artistei

Fata cea mică a lui Gabi Luncă a transmis, vineri, pe Facebook, un mesaj în care anunţa decesul mamei sale: „După 23 ani, din nou împreună! Cântă împreună Celui pe care L-au iubit și L-au slujit o viață întreagă! O să ne revedem…”.

Internată mai întâi la Spitalul Matei Balş, Gabi Luncă a fost ulterior transferată la secţia ATI a Spitalului Judeţean Ilfov, potrivit Antena3.ro.

Cine a fost Gabi Luncă

Gabi Luncă s-a născut la data de 16 octombrie 1938, în comuna Vărbilău, județul Prahova.

În anul 1951 începe să cânte alături de tatăl său, Dumitru Luncă, violonist în cadrul Orchestrei Armatei din Ploiești. După anul 1953, Luncă devine solista orchestrei de muzică populară a Clubului Muncitoresc din Băicoi. Ea a devenit cunoscută încă de la 17 ani, când era angajată la Orchestra Flacăra Prahovei din Ploiești.

Libertatea