Elena Udrea acuză din închisoare că nu i s-a dat o permisie de ziua fetiței sale: „Este al doilea an”

Elena Udrea acuză din închisoare că nu i s-a dat o permisie de ziua fetiței sale: „Este al doilea an”

Fostul ministru al turismului, care este închis de anul trecut la Penitenciarul Târgșor, a transmis duminică, 3 septembrie, pe Facebook, că i s-a refuzat permisia cerută pentru a merge acasă de ziua de naştere a fetiţei sale și a acuzat ​conducerea penitenciarelor de „incompetență sau comoditate”.

„Este al doilea an în care solicit să mi se acorde permisie măcar de 24 de ore pentru a fi acasă de ziua de naștere a fetiței mele, care luna aceasta împlinește 5 anișori, dar mi se refuză acest drept.​ ​Deși legea prevede posibilitatea ca deținuții să meargă acasă pentru 10-30 de zile anual, tocmai pentru că menținerea legăturii cu familia s-a dovedit esențială în reabilitarea celor care execută o pedeapsă cu închisoarea, în practică această posibilitate este aproape inexistentă”, a transmis Elena Udrea.

Ea a acuzat că cei din „​conducerile penitenciarelor, pornind chiar de la vârful ANP, din incompetență sau comoditate, refuză să acorde aceste permisii, iar avocatul poporului Renate Weber se face că nu vede cum legea este încălcată și nu se respectă dreptul legal la permisii!”.

„Situația este cu atât mai gravă la Târgșor, singurul penitenciar de femei, unde deținutele sunt majoritar mame de copii minori, care au cea mai mare nevoie de prezența mamei acasă, chiar și doar pentru câteva zile”, a mai afirmat fostul ministru al turismului, care a încheiat spunând că „nimănui nu-i pasă de copiii României în general! Și atunci de ce să ne mirăm că se droghează și se prostituează de la 14 ani?”.

Elena Udrea a fost condamnată definitiv la şase ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu în dosarul Gala Bute, pe 7 aprilie 2022, dar a părăsit România cu câteva ore înainte de verdictul instanței. În aceeaşi zi, a fost dată în urmărire şi prinsă pe teritoriul bulgar, în Vama Kulata, la graniţa cu Grecia.

Udrea a stat în Bulgaria în arest preventiv până pe 10 iunie 2022, când autorităţile locale au decis definitiv extrădarea ei și a fost adusă în ţară 6 zile mai târziu și încarcerată la Penitenciarul Târgșor.

Libertatea