Elevă în clasa a V-a luată cu elicopterul SMURD din curtea școlii, un coleg a lăsat-o inconștientă. Profesorii erau la petrecere, în cancelarie

Elevă în clasa a V-a luată cu elicopterul SMURD din curtea școlii, un coleg a lăsat-o inconștientă. Profesorii erau la petrecere, în cancelarie

O fetiță de nici 12 ani din Sângeorz-Băi a fost victima unui coleg mai mare de școală și în urma incidentului petrecut la Școala Gimnazială Artemiu Publiu Alexi a fost nevoie de intervenția unui elicopter SMURD pentru a o salva pe elevă, scrie Timp Online.

Fata a fost lovită de coleg miercuri, în jurul orei 16.25, în timp ce copila era la cursurile de după-amiază, iar profesorii petreceau în cancelarie, după cum informează Observator News.

Cătălina Mureaşan, directoarea școlii, a declarat pentru sursa citată: „Noi, astăzi, am avut un grad unu și un grad doi. Eram în direcțiune, îl felicitam pe colegul nostru”. Și în timp ce profesorii sărbătoreau reuşitele celor doi colegi, în şcoala din Sângeorz-Băi se întâmpla un incident grav.

Echipajele medicale au găsit-o inconștientă pe fată, cu un traumatism cranian grav și în episoade de convulsii repetate. Potrivit Serviciului de Ambulanță Județean, fetița a fost stabilizată, iar elicopterul SMURD, care a aterizat pe terenul de sport al școlii, a transportat-o la Târgu Mureș.

Elicopterul a aterizat în curtea școlii. Foto: ISU Bistrița

„Astăzi, polițiștii din cadrul Poliției orașului Sângeorz-Băi au fost solicitați să intervină la un eveniment semnalat în orașul Sângeorz-Băi, la o școală unde s-a produs o agresiune fizică. Din primele verificări s-a stabilit faptul că în pauza dintre cursuri un minor de 14 ani domiciliat în Sângeorz-Băi, în urma unui conflict verbal, ar fi agresat fizic o minoră în vârstă de 11 ani din Ciceu Mihăiești.

În urma agresiunii, victima ar fi căzut pe coridorul școlii, rămânând inconștientă. La fața locului s-a deplasat un echipaj al ambulanței care i-a acordat îngrijiri medicale, ulterior aceasta fiind transportată la spitalul din Târgu Mureș cu elicopterul.

În cauză polițiștii efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe urmând a stabili în cursul cercetărilor cauzele și modalitatea producerii evenimentului”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

„Fetiţa a suferit un traumatism cranio-cerebral şi pierderea stării de conştienţă în urma producerii unui accident la şcoală. Având în vedere necesitatea intervenţiei rapide cauzată de afecţiunile copilului, a fost direcţionat echipajul elicopterului SMURD de la Jibou, care a intervenit prompt şi a transferat, monitorizat şi asistat copilul până la predarea către medicii de la UPU-SMURD Târgu Mureş”, a precizat Inspectoratul General al Aviaţiei.

Eleva de clasa a V-a se află acum într-o stare bună. Fetița a fost transferată, miercuri seară, la clinica de neuropsihiatrie infantilă din Târgu Mureș.

Libertatea