Elevii din clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a reîncep cursurile online. Ceilalți elevi și copiii de grădiniță rămân în vacanță

Elevii din clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a reîncep cursurile online. Ceilalți elevi și copiii de grădiniță rămân în vacanță

Elevii din clasele terminale de gimnaziu şi liceu vor reîncepe luni cursurile online ale semestrului al doilea, anunță Agerpres.

Prima parte a vacanței de primăvară, cea care corespunde sărbătorilor pascale catolice, s-a încheiat pentru elevii din anii terminali. Astfel, elevii din clasele a VIII-a și a XII-a reîncep luni, 12 aprilie, în format 100% online, cursurile semestrului al doilea, până pe 29 aprilie.

Pentru clasele terminale structura anului şcolar nu a suferit niciun fel de modificare, vacanţele de primăvară rămânând la datele planificate şi cunoscute (2 aprilie – 11 aprilie pentru Sărbătorile Pascale Catolice şi 30 aprilie – 9 mai pentru Sărbătorile Pascale Ortodoxe).

În intervalul 12 aprilie – 29 aprilie, clasele terminale vor participa online la toate activităţile didactice.

Vacanţa se va încheia pentru elevii din celelalte clase pe data de 4 mai.

Grupele din învăţământul preşcolar, clasa pregătitoare, clasele I – a VII-a şi clasele a IX-a, a X-a şi a XI-a vor finaliza semestrul în data de 25 iunie, în loc de 18 iunie.

Examenele naţionale se vor desfăşura la datele stabilite, conform calendarelor aprobate: 22 – 25 iunie – evaluarea naţională a elevilor de clasa a VIII-a şi 28 iunie – 1 iulie – probele scrise ale examenului de bacalaureat.

Probele de competenţe din cadrul examenului de bacalaureat vor fi echivalate conform unei proceduri elaborate de Ministerul Educaţiei. 

Libertatea