EMA ar putea aproba vaccinul Pfizer/BioNTech pentru copiii de 12-15 ani la sfârşitul lunii mai

EMA ar putea aproba vaccinul Pfizer/BioNTech pentru copiii de 12-15 ani la sfârşitul lunii mai

Vaccinul anti-COVID produs de Pfizer/BioNTech ar putea primi undă verde din partea Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA) pentru administrare la adolescenţii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani încă de la sfârşitul lunii mai, a anunţat directoarea executivă a EMA, Emer Cooke, informează Agerpres.

Emer Cooke, directoarea executivă a Agenţiei Europene pentru Medicamente, a spus că „termenul pe care îl avem pentru aprobare este undeva în iunie”.

„Încercăm să vedem dacă putem accelera acest proces (pentru a da undă verde) la sfârşitul lunii mai”, a afirmat Emer Cooke în interviul acordat Handelsblatt şi altor ziare europene.

„Ni s-au promis date din analiza efectuată de Canada în următoarele câteva săptămâni şi acest lucru ar putea accelera procesul de revizuire”, a afirmat ea, adăugând că depinde de statele membre UE când vor începe vaccinarea adolescenţilor din grupa de vârstă 12-15 ani, după aprobarea EMA.

EMA a început procesul de evaluare privind utilizarea vaccinului Pfizer/BioNTech la grupa de vârstă 12-15 ani la data de 3 mai, precizând că rezultatele vor fi publicate în iunie.

Valeriu Gheorghiţă a anunţat că există aproximativ 800.000 de persoane eligibile în categoria de vârstă de 12-15 ani, iar România are suficiente doze pentru a asigura imunizarea tuturor celor din grupa de vârstă 12-15 ani.

Vaccinul anti-COVID de la Pfizer/BioNTech poate fi folosit pentru grupa de vârstă 12-15 ani în Canada şi SUA, iar Mihai Craiu, medic pediatru la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului, spune că eficiența vaccinului la grupa de vârstă 12-15 ani, în studiile clinice, a fost excepţională.

Vaccinul era autorizat până acum pentru persoanele cu vârsta de minimum 16 ani în SUA şi Europa.

Libertatea