Episcopul Hușilor: „Să conştientizăm pericolele reale ale pandemiei. Să ascultăm cu deplină încredere de îndemnurile avizate ale medicilor”

Episcopul Hușilor: „Să conştientizăm pericolele reale ale pandemiei. Să ascultăm cu deplină încredere de îndemnurile avizate ale medicilor”

Preasfinţitul Ignatie, episcopul Hușilor, face apel la români să respecte măsurile de protecție sanitară și să aibă încredere în sfaturile avizate ale medicilor și specialiștilor din domeniul medical în contextul creșterii exponențiale „a numărului persoanelor din cuprinsul judeţului Vaslui şi din întreaga ţară, infectate cu noul coronavirus şi care suferă de forme grave, umplând până la refuz secţiile ATI ale spitalelor”, relatează News.ro.

Prelatul precizează că, în această perioadă, „este absolut necesar să conştientizăm pericolele reale ale pandemiei şi să înmulţim rugăciunile pentru sănătate, să respectăm cu mai multă responsabilitate măsurile de protecţie sanitară şi să ascultăm cu deplină încredere de îndemnurile avizate ale medicilor şi specialiştilor din domeniul sănătăţii, uzând de tot ceea ce este necesar pentru împiedicarea răspândirii virusului SARS-CoV-2 şi revenirea la o viaţă spirituală, culturală, economică şi socială normală”.

„Raţiunea principală care stă la baza respectării acestora este dragostea faţă de aproapele”, mai spune episcopul Hușilor, îndemnându-i pe români să aibă grijă de propria sănătate care este „un dar de la Dumnezeu” și să se roage pentru semenii lor, rugăciunea „oferindu-ne starea de echilibru absolut necesară în această perioadă de timp marcată de tentaţia polarizării”.

Preasfinţitul Ignatie a făcut un apel și la preoți: „Să intensifice programul de slujbă, oficiind mai des, în parohii şi mănăstiri, Sfânta Liturghie şi Taina Sfântului Maslu pentru cei bolnavi şi pentru personalul medical”.

Și purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a transmis, miercuri, un mesaj prin care îi îndeamnă pe români să ia foarte în serios pandemia şi să asculte sfaturile medicilor.

„Iraționalul antivaccinism abuziv și fals justificat religios produce martiri ai unei cauze la rândul ei false”, a precizat Bănescu.

Libertatea