„Escrocul cu o mie de fețe”, arestat după ce a primit 55.000 de lei de la un bărbat pe care l-a convins că e procuror

„Escrocul cu o mie de fețe”, arestat după ce a primit 55.000 de lei de la un bărbat pe care l-a convins că e procuror

Magistraţii Judecătoriei Rădăuţi l-au arestat preventiv pentru 30 de zile pe Sorin Vericianu, 35 de ani, supranumit „Escrocul cu o mie de feţe”. Bărbatul s-a dat drept procuror DIICOT şi l-a determinat pe un sucevean să-i dea 56.450 de lei ca „să-l ajute” să câştige un proces aflat pe rolul instanţei de judecată, a scris Monitorul de Botoșani. De-a lungul „carierei” sale, Vericianu a mai fost jurnalist, preot, medic sau inspector sanitar.

Bărnatul, de loc din Dorohoi, a reuşit să-l păcălească pe un sucevean să-i dea suma de 56.450 lei, spunând că poate să-l ajute să câştige un proces aflat pe rolul instanţei de judecată. Verincianu a reuşit să-şi convingă victima spunându-i că nu are probleme să ducă la îndeplinire misiunea pentru că este prococuror DIICOT.

”Folosindu-se de calități mincinoase, respectiv procuror DIICOT Suceava și avocat, a determinat persoana vătămată să îi ofere anumite sume de bani care ar fi reprezentat contravaloarea serviciilor prestate prin folosirea calității de avocat, promițându-i că o va ajuta să câștige procesul civil în care era parte, suma totală pe care TI i-a furnizat-o autorului în perioada martie-iunie 2020 ca urmare a folosirii calităților mincinoase de avocat/ procuror și cu care a fost prejudiciată fiind de 56.450 lei”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

„Ţeparul cu o mie de feţe” nu este la prima abatere. El are la activ mai multe condamnări. Până acum, a adunat opt condamnări pentru înșelăciune și a fost eliberat condiționat din pușcării de trei ori.

În urmă cu câţiva ani a fost reţinut de poliţişti pentru că se dădea drept preot şi încasa bani de la enoriaşi ca să oficieze ceremonii religioase de înmormântare.În 2008, s-a dat drept jurnalist angajat de PRO TV și a şantajat mai multe persoane publice, cărora le-a spus că dacă nu plătesc o anumită sumă de bani atunci va publica imagini video compromiţătoare pe care, nu le avea. În plasa escrocului a picat inclusiv un parlamentar. Bărbatul le-a mai şantajat pe măicuţele de la Dragomirna, care însă nu s-au lăsat şi i-au ajutat pe poliţişti să-l prindă în flagrant.A mai păcălit un bărbat din Fălticeni, care avea o fată studentă la Medicină, pentru care avea nevoie de un instrument medical. Verincianu i-a spus că poate să rezolve problemele contra a 1.250 de lei pentru că este medic la Spitalul Judeţean Suceava. El s-a mai dat drept inspector sanitar şi mergea în controale la firme pe care le amenda pentru presupuse nereguli depistate, cu suma maximă de 100 de lei.

Foto: Monitorul de Suceava

Libertatea