Explicațiile autorităților din Italia în cazul tinerei căreia i-au fost administrate mai multe doze de vaccin Pfizer

Explicațiile autorităților din Italia în cazul tinerei căreia i-au fost administrate mai multe doze de vaccin Pfizer

Autoritățile sanitare din Italia au precizat, marți, 11 mai, că tânăra de 23 de ani căreia i-au fost administrate din eroare mai multe doze de vaccin anti-COVID-19 Pfizer-BioNTech a primit de fapt patru doze, nu şase cum a fost anunţat iniţial, potrivit Agerpres.

„În realitate este vorba despre 0,30 ml, corespunzătoare unei cantităţi utilizate pentru patru doze de vaccin Pfizer-BioNTech”’, a explicat într-un comunicat agenţia sanitară din Toscana, referitor la „doza injectată din eroare duminică, 9 mai, unei tinere stagiare în psihologie clinică”.

Agenția sanitară a adăugat: „Informaţia potrivit căreia cantitatea injectată ar fi puţin mai mare de patru doze este importantă întrucât testele făcute de Pfizer pentru a stabili consecinţele unui supradozaj s-au oprit la patru doze de substanţă activă inoculate simultan, fără ca acest fapt să fie urmat de consecinţe deosebite pentru pacienţi”.

Infirmiera care a vaccinat-o pe tânăra femeie a uitat să dilueze flaconul cu substanţă activă cu ser fiziologic, eroare cauzată de „o activitate de rutină cu volume mari şi sub presiune din cauza necesităţii de a respecta riguros termenele”.

Tânăra femeie, care a revenit luni la domiciliu după 24 de ore petrecute în spital sub observaţie, rămâne în continuare sub supraveghere, se mai spune în comunicat.

Libertatea