Femeia care și-a abandonat fetița de cinci zile într-o scară de bloc din Vâlcea s-a predat autorităților

Femeia care și-a abandonat fetița de cinci zile într-o scară de bloc din Vâlcea s-a predat autorităților

O femeie de 35 de ani din Râmnicu-Vâlcea, bănuită că a abandonat săptămâna trecută un bebeluş de cinci zile în scara unui bloc din oraş, s-a prezentat la Poliţia Râmnicu Vâlcea, a informat Mediafax.

„Poliţiştii au identificat o femeie de 35 de ani, din Râmnicu Vâlcea, bănuită de comiterea faptei. Cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate a situaţiei de fapt”, au transmis, ieri, reprezentanţii IPJ Vâlcea.

Un nou-născut de 5 zile a fost găsit pe 11 februarie abandonat, într-o scară de bloc din Râmnicu Vâlcea. O tânără care locuia în blocul respectiv a descoperit copilaşul așezat într-un scaun auto.

Despre abandonarea fetiței, femeia le-a povestit mai întâi părinților ei, pe care i-a chemat pentru a le încredința spre creștere și educare ceilalți doi copii, de trei, respectiv 12 ani, conform Europa FM.

În urmă cu o săptămână, și-a luat câteva haine uzate din casă și a născut în mașină, singură, fără asistență medicală. Ea le-a mărturisit procurorilor că a ascuns nașterea copilului din cauza bătăilor și certurilor din familie, întrucât soțul nu și-a dorit al treilea copil.

A ținut fetița în mașina parcată în apropierea locuinței patru zile, iar când nu a mai știut ce să facă și cum să se descurce cu ea, a decis să o abandoneze într-o scară de bloc din Râmnicu Vâlcea, potrivit Europa FM.

Mai întâi, a alăptat-o, apoi a învelit-o și a pus-o într-un scaun de mașină. A stat acolo până când a văzut că micuța a fost găsită, iar o locatară a descoperit nou născutul și a alertat poliția.

Libertatea