Femeie de 36 de ani, din Galaţi, reacţie adversă puternică, după vaccinul Moderna

Femeie de 36 de ani, din Galaţi, reacţie adversă puternică, după vaccinul Moderna

O femeie de 36 de ani care s-a vaccinat, vineri, în centrul Corod din județul Galați, a avut o reacţie adversă puternică, după ce a fost imunizată cu prima doză de la Moderna. Tânăra a primit primele îngrijiri medicale de la medicul coordonator al centrului și nu a fost nevoie de internarea sa, informează Prefectura Galați.

Tânăra de 36 de ani era diagonsticată cu alergii și se afla sub tratament, însă nu a comunicat acest lucru echipei de triaj din centrul de vaccinare, așa cum o cere  procedura.

Aceasta a mers, vineri, la centrul de vaccinare Corod din judeţul Galaţi, pentru a primi prima doză de vaccin de la Moderna. Însă, la 5 minute de la administrare a prezentat reacţii adverse: hipertensiune, pierderea conştienţei, ameţeală, vertij și dispnee.

„Medicul coordonator din centrul de vaccinare a acordat primul ajutor şi a solicitat o ambulanţă, pacienta fiind transportată la Spitalul Municipal Tecuci, unde s-a continuat tratamentul. Ulterior, pacienta a plecat la domiciliu, nefiind necesară internarea”, au transmis reprezentanții Prefecturii Galaţi.

Libertatea