Florin Cîțu, apel către români să se înscrie pe platforma de vaccinare: „Sper să nu avem doze rămase”

Florin Cîțu, apel către români să se înscrie pe platforma de vaccinare: „Sper să nu avem doze rămase”

Premierul Florin Cîțu a declarat, marți, la finalul ședinței de Guvern, că „lista de vaccinare va fi epuizată foarte rapid”, în contextul în care sunt înscrise 771.663 de persoane, iar de săptămâna viitoare capacitatea de vaccinare va crește.

Într-o declarație de presă, susținută înainte de anunțarea noilor restricții din România, Florin Cîțu a lansat un apel către români să se înscrie la vaccinare.

„Vom avea o capacitate de vaccinare de 100.000 de persoane în prima săptămână din aprilie, pe zi. Această listă de vaccinare va fi epuizată foarte rapid. De aceea, spun că este foarte important să menținem clar mesajul pentru vaccinare, pentru că sper să nu ajungem să avem doze rămase”, a mai spus premierul.

În total, până la finalul lunii septembrie, România ar trebui să aibă 25,7 milioane de doze, cu cinci milioane mai mult față de estimarea inițială.

„Trebuie ca toată lumea să înțeleagă că dacă vrem să ieșim mai repede din această perioadă trebuie să ne vaccinăm. Dacă ne uităm la lista de așteptare, este clar că vom rămâne cu ceva doze”, a subliniat premierul.

Libertatea