Focuri de armă şi salve de tun vor răsuna în orașele din Marea Britanie, în onoarea Prințului Philip

Focuri de armă şi salve de tun vor răsuna în orașele din Marea Britanie, în onoarea Prințului Philip

Salvele de tun marchează evenimente semnificative în istoria Marii Britanii şi au fost folosite inclusiv pentru a marca moartea reginei Victoria în 1901 și a lui Winston Churchill în 1965, a notat BBC.

41 de salve de tun, cu o cadență de una pe minut, se vor auzi începând de la ora locală 12.00 în mai multe orașe din Marea Britanie, precum Londra, Edinburgh, Cardiff și Belfast, în memoria prințului Phillip, prințul consort, care a murit ieri la vârsta de 99 de ani.

Asta după ce, ieri, clopotele de la Westminster Abbey au răsunat la interval de un minut, de 99 de ori.

Catedrala Westminster Abbey (stânga) și o parte din Palatul Westminster, ieri, 9 aprilie, după anunțul morții ducelui de Edinburgh. Foto: Profimedia

Detaliile finale despre înmormântarea prințului Phillip sunt așteptate să fie publice în acest weekend. Se știe deocamdată că înmormântarea va avea loc la St. George’s Chapel de la Windsor, iar pregătirile tradiționale pentru situații de acest gen au fost adaptate la situația pandemică actuală.

Un lucru este cert: Ducele de Edinburgh nu va avea parte de o înmormântare de stat, potrivit dorinței sale.

Castelul Windsor, locul unde a decedat prințul Phillip, astăzi, 10 aprilie. Foto: Profimedia

Din cauza pandemiei de COVID-19, oamenii au fost sfătuiți să urmărească ceremonialul de acasă, fie online, fie la televizor.

Soțul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, prințul Philip, a murit vineri, 9 aprilie, la vârsta de 99 de ani, la trei săptămâni după ce a fost externat din spital şi după ce a suferit o intervenţie chirurgicală cardiacă.

Libertatea