Franța va avea un muzeu memorial al terorismului. Când este prevăzută inaugurarea

Franța va avea un muzeu memorial al terorismului. Când este prevăzută inaugurarea

Preşedintele francez Emmanuel Macron a ales o clădire din Suresnes, o suburbie la vest de Paris, ca amplasament al primului muzeu memorial al terorismului, informează AFP, citată de Agerpres.

Construcția viitorului muzeu memorial al terorismului ar putea începe în martie 2022, iar inaugurarea este prevăzută pentru anul 2027, conform responsabilului proiectului.

Proiectul de la Suresnes va evoca toate victimele şi atacurile teroriste comise în Franţa din 1974, anul atentatului asupra Drugstore Publicis la Paris, şi până în zilele noastre.

Muzeul va oferi un loc important victimelor, supravieţuitorilor, răniţilor cu traume fizice şi psihice, salvatorilor şi celor care au oferit primul ajutor.

Vor fi înscrise acolo numele tuturor victimelor franceze ale atacurilor teroriste comise în Franţa şi în străinătate.

Clădirea din Suresnes a fost inaugurată în anul 1935 şi destinată atunci copiilor bolnavi de tuberculoză.

De asemenea, a mai găzduit şi Institutul naţional superior de formare şi cercetare pentru educaţia tinerilor cu handicap şi cursuri adaptate (INSHEA).

Președintele Emmanuel Macron a anunțat acest proiect inedit Emmanuel Macron în septembrie 2018, iar responsabilul proiectului, istoricul Henry Rousso, a declarat în luna martie că inaugurarea muzeului memorial este prevăzută pentru anul 2027.

FOTO: EPA

Libertatea