Furnizorul de electricitate al Metrorex: Protestul a creat dezechilibre în tot sistemul energetic al Capitalei

Furnizorul de electricitate al Metrorex: Protestul a creat dezechilibre în tot sistemul energetic al Capitalei

Greva de vineri dimineaţa de la metrou nu a fost anunţată nici furnizorului şi nici distribuitorului de energie din Bucureşti, astfel că întregul sistem energetic al Capitalei se află în dezechilibru, Metrorex fiind un mare consumator, a anunţat Viorel Tudose, administratorul companiei Getica 95, furnizorul de electricitate al Metrorex, potrivit Agerpres.

Viorel Tudose, administratorul companiei Getica 95, a precizat că în mai multe staţii a fost oprită alimentarea cu energie, dar nu de către furnizor, ci de către angajaţi ai metroului.

“Alimentarea este oprită în anumite staţii de metrou, iar zona Unirii este cea mai afectată. Getica 95 se delimitează de această acţiune. Noi am trimis energia în sistemul energetic naţional, iar acum suntem o victimă colaterală cu pierderi semnificative din punct de vedere financiar”, a susţinut Tudose.

Şi noi am fost sunaţi de cei de la distribuţie să ne întrebe ce se întâmplă, că este un haos, nu ştia nimeni. În acest moment este dezechilibrat tot sistemul de distribuţie al Bucureştiului.

Viorel Tudose:

Potrivit acestuia, angajaţii metroului nu au anunţat pe nimeni, nici pe cei de la Dispeceratul energetic, astfel încât să fie luate măsuri pentru echilibrarea sistemului energetic, în condiţiile în care Metrorex consumă o cantitate mare de energie, de 25 de MW pe oră.

Circulaţia trenurilor de metrou este blocată vineri dimineaţa de un protest spontan al unor reprezentanţi ai sindicatului USLM.

Libertatea