G4Media: Primăria Sector 3, peste 3 milioane de lei pentru propagandă în presă în doar trei luni. Cine a luat grosul banilor

G4Media: Primăria Sector 3, peste 3 milioane de lei pentru propagandă în presă în doar trei luni. Cine a luat grosul banilor

Firma Algorithm Construcții S3 SRL, cea care dezvoltă proiectul Halei Laminor, a virat 640.000 euro în doar trei luni către mai multe entități media, arată G4Media. Cele mai mari sume au fost virate către grupul Antena, 935.000 lei, adică aproape 187.000 euro.

16 entități media au primit peste 3 milioane de lei de la Primăria Sector 3 între lunile august și octombrie, arată o investigație G4Media. Unele sume au fost publicate, anterior, și de Europa Liberă.

Oficial, firma Algorithm Construcții S3 SRL este cea care a dat banii pentru proiectul Halei Laminor, despre care Libertatea a scris că însumează în jur 140 de milioane euro.

Jurnaliștii publicației citate susțin că în spatele sumelor de bani se află și creșterea vizibilității publice a primarului Robert Negoiță, unul dintre posibilii candidați ai PSD pentru Primăria Capitalei, lucru confirmat de sursele Libertatea.

Cei mai mulți bani le-au primit cele două firme din grupul Antena, Antena TV Group SA și Antena 3 SA. Facturile fără TVA încheiate cu cele două însumează puțin peste 935.000 lei. 

În lista celor care au primit bani pentru publicitate de la Algorithm Construcții S3 SRL se numără și alte televiziuni și publicații, precum B1 TV, Adevărul, Gândul, Digi24, Evenimentul Zilei, Capital, Puterea, Național, Realitatea, Fanatik, DC News sau România TV.

Tot G4Media a scris, în septembrie, că Primăria a încheiat un acord-cadru cu o societate din subordine, Algorithm Construcții S3, de 30 de milioane de lei, aproximativ 6 milioane de euro.

Contractul, care se întinde pe următorii 4 ani, prevede publicitate pe multiple canale media în care să fie promovate investițiile din Sectorul 3, printre care și Hala Laminor.

Libertatea