Gabriela Firea, despre situația de la Spitalul Foișor: „Au trecut 15 ore şi nicio demisie. Dictatură!”

Gabriela Firea, despre situația de la Spitalul Foișor: „Au trecut 15 ore şi nicio demisie. Dictatură!”

Gabriela Firea, fostul primar al Capitalei, scrie, într-o postare pe pagina sa de pe o rețea socială, că s-ar fi așteptat ca, la 15 ore după transferul cu scandal la alte unităţi medicale al pacienţilor de la Spitalul Foişor, să vadă demisii.

„În ce ţară din lume sunt scoşi bolnavii operaţi din spital cu perfuzii, noaptea, în frig, în pijamale, trimişi cu maşina familiei acasă sau plimbaţi la alte spitale?”, a scris senatoarea PSD.

„Au trecut 15 ore şi nicio demisie! Dictatură!”, a adăugat fostul edil din București.

Postarea Gabrielei Firea.

Pacienții din Spitalul Foișor, specializat în ortopedie, au fost evacuați vineri, 9 aprilie, în urma unui ordin emis de șeful DSU, Raed Arafat, și avizat de ministrul Vlad Voiculescu. Autoritățile au spus că au luat această decizie deoarece unitatea are 20 de paturi ATI neocupate, iar situația cazurilor grave de COVID din București se înrăutățește de la o zi la alta.

Ministerul Sănătății a transmis, într-un comunicat de presă, că evacuarea pacienților a decurs în „mod regretabil” și a dat vina pe managerul Spitalului Foișor.

În urmă cu o săptămână, Spitalul Foișor a transmis Ministerului Sănătății că nu îndeplinește criteriile pentru a fi spital Covid.

Libertatea