Germania a devenit prima țară care interzice Facebook să colecteze date de la utilizatorii WhatsApp

Germania a devenit prima țară care interzice Facebook să colecteze date de la utilizatorii WhatsApp

Companiei Facebook Inc. i s-a ordonat să sisteze activitățile de colectare a datelor utilizatorilor WhatsApp din Germania, relatează HotNews.ro, care citează Bloomberg.

Decizia a fost luată după ce  o autoritate de reglementare din Germania a decis că tentativele sale de a încerca să forțeze userii să accepte noile reguli de confidențialitate sunt ilegale.

Johannes Caspar, directorul autorității de siguranță a datelor din Hamburg, a emis o interdicție de urgență de 3 luni care interzice Facebook să continue colectarea datelor.

Acesta a cerut de asemenea unei comisii de autorități de reglementare din Uniunea Europeană să emită o decizie la nivelul celor 27 de state membre.

„Ordinul vizează securizarea drepturilor și libertăților a milioane de utilizatori care au acceptat termenii la nivelul întregii Germanii”, a declarat Johannes Caspar.

„Trebuie să prevenim daunele și dezavantajele legate de o asemenea procedură de tip black-box (cutie neagră)”, a subliniat Johannes Caspar.

WhatsApp a catalogat drept „eronate” afirmațiile lui Caspar și a anunțat că ordinul nu va împiedica implementarea noilor politici.

Compania a afirmat într-un comunicat că acțiunea autorității de reglementare este „bazată pe o neînțelegere fundamentală” cu privire la scopul și efectele noilor reguli.

Facebook, care a cumpărat WhatsApp în 2014, s-a confruntat cu un val de critici la nivel global datorită noilor politici care trebuiau acceptate de utilizatori până pe 15 mai.

FOTO: Hepta

Libertatea