Gestul disperat făcut de un bărbat după ce locuința i-a luat foc, iar el nu a putut să sune la 112, că nu are telefon

Gestul disperat făcut de un bărbat după ce locuința i-a luat foc, iar el nu a putut să sune la 112, că nu are telefon

Un bărbat de 49 de ani, din municipiul Huși, județul Vaslui, a fost rănit în urma unui incendiu izbucnit în dimineața de 17 februarie la locuința sa, după ce a încercat să stingă flăcările cu zăpadă. Pompierii au ajuns la fața locului când focul cuprinsese deja întreaga clădire.

Potrivit reprezentanților ISU  Vaslui, sesizarea la 112 s-a realizat cu dificultate, deoarece proprietarul nu avea telefon. Bărbatul a cerut ajutorul unor vecini, însă aceștia dormeau. În cele din urmă, a reușit să-l trezească pe unul dintre vecini, care a alertat pompierii.

Din primele cercetări, incendiul a fost generat de o greșeală a bărbatului. Acesta a confundat o sticlă de apă, cu una de benzină. După ce s-a trezit din somn, a aprins focul în casă, apoi a încercat să pună într-un vas apă la încălzit pentru a se spăla pe față.  

„Casa nu era racordată la rețeaua cu apă. Bărbatul a confundat sticlele, turnând în vas benzină în loc de apă. Incendiul s-a declanșat imediat. Colegii noștri au fost anunțați cu întârziere, pentru că proprietarul nu avut cu ce să sune la 112. La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta cu ardere generalizată și exista riscul de propagare la locuințele din jur”, a precizat Marius Stanciu, purtător de cuvânt al ISU Vaslui.

Până la sosirea pompierilor la locuința aflată într-un cartier nou din zona industruală a municipiului Huși, proprietarul a încercat să stingă focul cu zăpadă, deși suferise arsuri la mâini.

Pe lângă pompieri, la fața locului a ajuns și un echipaj SMURD care a acordat îngrijiri medicale și l-a transportat pe proprietar la spitalul din localitate. Ulterior, după ce a primit îngrijiri, bărbatul s-a întors la domiciliu, sperând că pompierii au reușit să-i salveze casă. Mai bine de trei ore a durat intervenția pompierilor, însă casa și toate bunurile proprietarului nu au mai putut fi salvate. 

Libertatea