Grecia a extins restricțiile pentru zborurile internaționale până pe 19 aprilie

Grecia a extins restricțiile pentru zborurile internaționale până pe 19 aprilie

Grecia a anunţat prelungirea restricţiilor pentru cursele aeriene interne până la 12 aprilie şi a celor internaţionale până la 19 aprilie, în contextul creşterii în continuare a numărului de infectări cu coronavirus, informează Agerpres, care preia Reuters.

Pasagerii care zboară în Grecia trebuie să deţină un test negativ PCR făcut cu cel mult 72 de ore înainte de sosire. De asemenea, autorităţile elene pot efectua teste aleatorii pentru COVID-19.

Toţi călătorii străini intră în carantină timp de şapte zile.

Călătorii israelieni care au fost vaccinaţi cu ambele doze cu cel puţin două săptămâni înainte de sosire nu mai sunt obligaţi la carantină, potrivit unui acord în domeniul turismului încheiat între cele două state.

Majoritatea zborurilor spre ţări din afara UE sunt interzise, cu excepţia celor spre zece state, printre care Marea Britanie. În transporturile interne sunt autorizate doar călătoriile esenţiale.

Pe 19 martie, ministrul grec al turismului anunţa că Grecia se va deschide pentru turiştii din Uniunea Europeană de la jumătatea lunii aprilie.

Şcolile, magazinele cu produse neesenţiale şi restaurantele sunt închise, dar autorităţile plănuiesc să permită redeschiderea magazinelor mici începând de luni, cu restricţii, iar liceele ar urma să reia cursurile fizice în cursul acestei luni. Grecia a ajuns la peste 273.000 de cazuri de COVID, iar bilanţul deceselor a depăşit pragul de 8.300.

Libertatea