Grevă la Primăria Focșani: Angajații refuză să mai intre la muncă pentru că nu și-au primit salariile

Grevă la Primăria Focșani: Angajații refuză să mai intre la muncă pentru că nu și-au primit salariile

Un protest spontan a început, luni dimineață, în fața Primăriei Focșani, transmit publicația locală Monitorul de Vrancea și news.ro. Supărați că le-au întârziat salariile o săptămână, toți angajații au refuzat să intre la muncă.

Potrivit primarului Cristi Misăilă, plata salariilor nu poate fi efectuată pentru că bugetul municipiului a fost invalidat de Ministerul Finanțelor. Invalidarea a fost făcută după ce în şedinţa în care a fost adoptat proiectul de buget pentru 2021, majoritatea din Consiliul Local a votat mai multe amendamente prin care s-au tăiat cheltuieli de funcţionare de la Primărie şi de la instituţiile subordonate.

Ministerul de Finanţe a hotărât să invalideze bugetul după ce, în şedinţa în care a fost adoptat proiectul de buget pentru 2021, majoritatea din Consiliul Local a votat mai multe amendamente prin care s-au tăiat cheltuieli de funcţionare ale primăriei şi de la instituţiile subordonate.

Angajații cer acum abrogarea hotărârii prin care a fost adoptat bugetul, afirmând că prin modul în care a fost adoptată „nu doar că a încălcat legea, dar pune în pericol interesele legitime, drepturile şi obligaţiile instituţiilor publice de interes local”.

Din cauza protestului de luni dimineaţă, activitatea în Primăria Focşani este blocată. Protestul se va încheia după două ore.

Libertatea