Haos privind noile restricții. Cîțu anunță că intră în vigoare de duminică, nu de astăzi, cum era programat

Haos privind noile restricții. Cîțu anunță că intră în vigoare de duminică, nu de astăzi, cum era programat

Noile restricții, respectiv închiderea magazinelor de la ora 18.00, în zilele de weekend, când rata de infectare depășește pragul de 4, vor intra în vigoare de duminică. Premierul Cîțu a motivat decizia spunând că operatorii economici nu ar avea timp să se pregătească.

Restricțiile decise joi de Guvern nu vor intra în vigoare din această seară, ci vor fi implementate de duminică, a anunțat vineri premierul Florin Cîțu.

„Precizări referitoare la Hotărârea CNSU privind noile măsuri. Astăzi se va publica hotărârea în Monitorul Oficial, însă, având în vedere timpul scurt pe care l-ar avea operatorii economici la dispoziție să se pregătească, am avut o discuție cu domnul Arafat și am stabilit ca aceste măsuri să fie aplicate de duminică, 28 martie”, a scris Cîțu pe Facebook.

Măsurile impuse de autorități au fost stabilite în funcție de rata de infectare din fiecare localitate, atunci când aceasta depășește pragul de 4 la mie și, respectiv, pragul de 7,5 la mie.

Astfel, de duminică, atunci când rata de infectare depășește 4 la mia de locuitori:

carantină de noapte începând de la ora 20.00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică;magazinele de tip supermarket și terasele se închid la ora 18.00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică;sălile de fitness se închid.

Când rata infectărilor depășește 7,5 la 1.000 de locuitori:

carantină de noapte începând de la ora 20.00 toată săptămâna;magazinele se închid la ora 18.00 în fiecare zi.

Libertatea