I-au descoperit trupul la 9 ani după moarte, în propriul apartament. Rudele nu l-au căutat, credeau ca „s-a mutat”

I-au descoperit trupul la 9 ani după moarte, în propriul apartament. Rudele nu l-au căutat, credeau ca „s-a mutat”

În vârstă de peste 60 de ani, bărbatul fusese căsătorit de mai multe ori și avea copii, potrivit televiziunii de stat NRK.

Un bărbat a zăcut mort în apartamentul său din Oslo timp de nouă ani înainte de a fi descoperit de un îngrijitor, în decembrie 2020, a anunțat poliția norvegiană, citată de The Guardian.

Potrivit vecinilor, era un om retras, iar când rudele nu l-au mai văzut, au crezut că s-a mutat sau a fost dus într-un cămin de bătrâni.

Corpul neînsuflețit al bărbatului a fost găsit în momentul în care administratorul clădirii a cerut polițiștilor să deschidă apartamentul pentru a putea efectua lucrări de întreținere.

Poliția a estimat că bărbatul a murit în aprilie 2011, pe baza unei cutii de lapte și a unei scrisori care au fost găsite în apartamentul său. Autopsia a arătat că bărbatul a murit din cauze naturale.

Pensia sa a fost oprită în 2018, după ce Administrația Norvegiană pentru Muncă și Asistență Socială (NAV) nu a mai putut lua legătura cu el, dar facturile au continuat să fie plătite automat din contul său bancar.

Inspectorul de poliție din Oslo, Grete Lien Metlid, a spus la NRK că ea și colegii ei și-au pus întrebări despre modul în care o persoană a murit de atât de mult timp fără ca decesul să fie depistat.

„Acesta este un caz special și ne-a ridicat semne de întrebare despre cum a fost posibil așa ceva. Pe baza informațiilor pe care o avem, evident vorbim despre o persoană care a ales să aibă cât mai puțin contact cu alți oameni”, a declarat Grete Lien Metlid.

Arne Krokan, profesor la Universitatea Norvegiană de Știință și Tehnologie, a declarat că este puțin probabil ca trupul bărbatului să fi rămas nedescoperit timp de nouă ani, dacă el ar fi murit acum 30 de ani.

„Eșecul noilor sisteme tehnologice de a avertiza lipsa contactului fizic este prețul pe care l-am plătit pentru serviciile digitale”, a precizat Arne Krokan.

Foto: EPA

Libertatea