Imagini din Bucureștiul fără metrou. Mii de oameni s-au înghesuit în tramvaie, autobuze și troleibuze, traficul a fost infernal în Capitală

Imagini din Bucureștiul fără metrou. Mii de oameni s-au înghesuit în tramvaie, autobuze și troleibuze, traficul a fost infernal în Capitală

600 de angajați ai Metrorex au blocat de vineri dimineață circulația tuturor trenurilor de călători și Capitala a rămas fără cel mai important segment de transport în comun. În acest context, STB a scos pe traseu toate autobuzele, troleibuzele și tramvaiele pe care le are în parc, dar chiar și așa aglomerația a fost infernală în București.

Circulaţia metrourilor a fost blocată vineri dimineaţă din cauza unui protest spontan al sindicaliştilor, care au coborât în tunel, la staţia Piaţa Unirii, pe calea de rulare, şi au împiedicat pornirea la timp, conform programului normal, a trenurilor de pasageri, anunţă Metrorex, care precizează că din cauza acestei acţiuni, liniile de metrou nu pot fi puse sub tensiune.

În acest context, mii de oameni n-au mai avut cu ce să se deplaseze, mai ales cei care mergeau la serviciu de dimineață. STB a decis să cheme de acasă șoferii care erau liberi și să scoată pe traseu toate mașinile care se găseau în parcul auto.

„Având în vedere protestul spontan al angajaţilor Metrorex din această dimineaţă, Societatea de Transport Bucureşti a luat toate măsurile necesare pentru a suplimenta capacitatea de transport.

Foto: Inquam Foto / Octav Ganea
Foto: Inquam Foto / Octav Ganea
Foto: Inquam Foto / Octav Ganea
Foto: Vlad Chirea- Libertatea
Foto: Vlad Chirea- Libertatea
Foto: Vlad Chirea- Libertatea

Astfel, STB SA face toate eforturile pentru a prelua fluxurile de călători din zona staţiilor de metrou şi scoate în traseu toate vehiculele disponibile prin chemarea personalului din liber. De asemenea, se vor menţine în traseu vehiculele care erau programate să se retragă, pentru a mări capacitatea de transport în perioada dintre orele de vârf”, anunţă Societatea de Transport Bucureşti.

<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fcojocarivitalie%2Fposts%2F10159286761544533&width=500&show_text=true&height=713&appId” width=”500″ height=”713″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowfullscreen=”true” allow=”autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share”></iframe>

Chiar și așa, cu toate eforturile făcute de STB, autobuzele, tramvaiele și troleibuzele au fost supraaglomerate și nu s-a mai ținut cont de niciun fel de distanțare. Oamenii s-au înghesuit în mijloacele de transport de suprafață fără nicio teamă, în contextul cifrelor tot mai mari de infectări cu coronavirus.

Și străzile Capitalei s-au aglomerat vineri de dimineață, o parte dintre cei care circulau de obicei cu metroul alegând să plece de acasă cu mașinile personale, pe care de obicei nu le foloseau.

Libertatea