Imnul naţional, difuzat de localurile din centrul Bucureștiului la ora 18:00, în prima zi de vineri în care sunt restricții de weekend

Imnul naţional, difuzat de localurile din centrul Bucureștiului la ora 18:00, în prima zi de vineri în care sunt restricții de weekend

După ora 18:00, jandarmii și polițiștii și-au făcut apariția pe străzile aproape goale din Centrul Vechi din București, pentru a se asigura că restricțiile sunt respectate de către proprietarii de terase și baruri, în prima zi de vineri în care sunt impuse restricțiile de weekend în București.

Bucureștiul are astăzi, 2 aprilie, o rată de incidență a COVID-19 de 7,05 la mia de locuitori, prin urmare se află în scenariul cu restricții valabile de vineri până duminică.

Acest lucru înseamnă că terasele, mall-urile și magazinele au program doar până la ora 18:00 și că interdicția de circulație intră în vigoare de la ora 20:00 pentru cei fără un motiv întemeiat.

În Centrul Vechi din București, la ora 18:00, câteva zeci de oameni erau pe străzi, iar în difuzoarele localurilor se auzea imnul național, „Deșteaptă-te, române!”.

Totodată, jandarmii și polițiștii și-au făcut apariția pentru a se asigura că restricțiile sunt respectate de către proprietarii de terase și baruri.

Partidul Social Democrat a depus astăzi, 2 aprilie, la Curtea de Apel București, o cerere de anulare împotriva deciziei Guvernului de a închide magazinele după ora 18:00, argumentând, printre altele, că măsura nu are la bază analize știinţifice.

Libertatea