Înmormântare cu zeci de oameni, live pe Facebook, în Timiș. Polițiștii au dat amenzi de 16.000 de lei

Înmormântare cu zeci de oameni, live pe Facebook, în Timiș. Polițiștii au dat amenzi de 16.000 de lei

O înmormântare din satul Chișoda, situat în apropiere de Timișoara, la care participau zeci de oameni, transmisă pe Facebook, a adus poliția la cimitir. Potrivit Opinia Timișoarei, reprezentanții IPJ Timiș au transmis că au fost amendate 13 persoane, între care și organizatorul funeraliilor, cu suma totală de 16.000 de lei.

Agenții s-au sesizat sâmbătă, 10 aprilie, când au văzut imaginile live cu mulțimea care participa la slujbă. Nu se respecta distanțarea, iar mulți dintre cei prezenți nu purtau masca de protecție.

Până să ajungă polițiștii la cimitir, slujba de înmormântare se încheiase, iar mulți dintre participanți plecaseră deja.

„Deplasându-se la fața locului, polițiștii au constatat că evenimentul religios se încheiase, însă, în urma verificărilor efectuate, au identificat organizatorul evenimentului și l-au sancționat cu amendă de 10.000 de lei, conform Legii nr. 55/2020”, au transmis reprezentanții IPJ Timiș.

De asemenea, polițiștii au identificat alți 12 oameni care au participat la înmormântare, pe care i-au amendat cu câte 500 de lei.

A fost întocmit și un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Libertatea