INSP estimează o creștere constantă a cazurilor zilnice de COVID-19. Cele trei scenarii prezentate de specialiști

INSP estimează o creștere constantă a cazurilor zilnice de COVID-19. Cele trei scenarii prezentate de specialiști

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) anticipează trei scenarii privind evoluția epidemiei de COVID-19, într-o analiză publicată miercuri. În cel mai rău dintre acestea, specialiștii estimează că în 20 martie se va ajunge la o medie de 8.900 de infectări zilnice.

„În ultimele 7 zile evoluția s-a înscris într-un trend ascendent ajungând la o medie de 2.640 cazuri/zi (valoare echivalenta cu cea înregistrata în 20 ianuarie”, anunță INSP în analiza săptămânală.

Specialiștii au mai observat că ratele de incidență săptămânală au crescut majoritar în grupa de vârsta 0-19 de ani și în grupa de vârsta 20-39 de ani.

În timp ce la grupele de vârsta de peste 40 de ani s-au înregistrat scăderi ale ratei de incidență.

Cele trei scenarii privind evoluţia pandemiei în România

INSP anunță că, începând cu data de 14 februarie 2021, la 7 zile de la deschiderea școlilor, se urmăresc 3 scenarii ipotetice de posibila creștere a numărului de cazuri de infecție:

Creștere constantă cu 1%/zi, ceea ce ar conduce la o medie de 3.300 de cazuri zilnice la data de 20 martie Creștere constantă cu 2%/zi, ceea ce ar conduce la o medie de 4.600 de cazuri zilnice la data de 20 martie Creștere constantă cu 4%/zi, ceea ce ar conduce la o medie de 8.900 de cazuri zilnice la data de 20 martie

Începând cu data de 17 februarie se înregistrează o creștere susținuta a mediei cazurilor confirmate pe parcursul ultimelor 7 zile consecutive, evoluția îndreptându-se spre scenariul 2.

INSP:

Libertatea