Instanța i-a interzis unei ieșence să practice videochatul timp de doi ani. Tânăra, condamnată cu suspendare după șantajarea unui client francez

Instanța i-a interzis unei ieșence să practice videochatul timp de doi ani. Tânăra, condamnată cu suspendare după șantajarea unui client francez

Magistrații Judecătoriei Iași au condamnat-o pe Iulia C. la un an și 6 luni de închisoare cu suspendare pentru șantaj. În plus, judecătorii i-au interzis tinerei să mai presteze activități de videochat, după ce femeia a șantajat un client francez că publică imagini indecente cu el pe rețelele sociale, a informatBună Ziua Iași. Sentința nu este definitivă.

Procesul tinerei a început pe 15 septembrie 2020, când procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au trimis-o în judecată, sub acuzația de șantaj.

Potrivit procurorilor, după ce a intrat în discuții cu un cetățean francez, tânăra a salvat fotografii în ipostaze indecente cu acesta. Mai apoi, ieșeanca ar fi început să-l șantajeze și i-ar fi cerut diverse sume de bani timp de aproape 7 luni. La un moment dat, omul de afaceri francez a a apelat la oamenii legii.

Femeia a fost reținută pentru 24 de ore pe 26 mai 2020, fiind cercetată, ulterior, sub control judiciar.

Tânăra a fost condamnată joi, 25 martie, la un an și șase luni cu suspendare pentru șantaj, însă instanța i-a aplicat și o pedeapsă complementară, „a interzicerii exercitării dreptului de a practica activități de expunere, în direct sau înregistrate, adresate unui public sau unui individ, prin tehnologia informațiilor și comunicațiilor, a unor comportamente ori discuții sexuale explicite, pe o perioadă de 2 ani, de la data rămânerii definitive a hotărârii și până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale”.

Femeia a fost obligată să îi plătească despăgubiri clientului, victima din acest dosar, 425 de euro, prejudiciul material, și 1.000 de euro, contravaloarea prejudiciului moral.

Instanța i-a confiscat telefonul și a o obligat-o pe tânăra să presteze muncă în folosul comunității, „pe o perioadă de 90 de zile, fie în cadrul Consiliului Local Iași – Spitalul Clinic de Recuperare Iași, fie în cadrul Institutului de Psihiatrie «Socola»”, au subliniat judecătorii.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel.

Libertatea