Interlopul Adrian Corduneanu, oprit de poliție noaptea, pe străzile din Iași: „Le-am zis că ne ducem la farmacie”

Masurile impuse de autorități in timpul pandemiei par a nu fi valabile pentru interlopi. Adrian Corduneanu, zis „Beleaua”, a fost oprit de poliție pe o stradă din Iași, pe 23 martie, la ora 23.00, când circulația era restricționată, informează Ziare.com. Membru al clanului Corduneanu, „Beleaua” a transmis momentul live pe rețele sociale și spune, pe filmare, că a ieșit „să se aerisească”, iar agenților, pe care „îi respectă”, le-a spus că „mergem la farmacie”.

Adrian Corduneanu si prietenul său au ieșit să se plimbe pe străzile din oraș făra un motiv clar. Toată plimbarea, de aproximativ 25 de minute, a fost transmisă live pe rețelele sociale.

„Vă salutăm pe toți, sâmbătă seara. Umblam și noi ca haiducii de noapte”, glumește Corduneanu.

La un moment dat, mașina lui Corduneanu a fost oprită de poliție.

„Na că ne-a oprit garda. Bună seara! Acum plec acasă, nu deranjez pe nimeni, în cinci minute ajung acasă. Am ieșit să mă aerisesc puțin. Șefu’, o seara frumoasă și Doamne-ajuta!”, se aude pe fundal, în timp ce amicul său continua live-ul pe Facebook.

Le-am spus că am ieșit puțin să mă aerisesc și ne ducem acasă. Nu deranjez pe nimeni, noi respectăm Poliția Română, ca așa e frumos. Ei cu ale lor, noi cu ale noastre.

Adrian Corduneanu:

„Nu ne spun nimic, că ne cunosc. Noi ne plimbăm și la 3.00 dimineața”

„A fost și poliția, ne-a oprit, dar ce să ne facă? Ne-a intrebat ce e cu noi, dacă avem declarații. Am zis că ne ducem la farmacie”, a mai spus „Beleaua”.

„Am salutat Poliția Română, ei ne-au salutat pe noi, că ne cunosc. Noi n-avem nici o problemă, nu încălcăm regulile de circulație, nimic… Suntem oameni corecți, pașnici. Noi ne plimbăm și la 3,00 dimineața, nu ne spun nimic pentru ca ne cunosc”, mai zice „Beleaua”.

Live, dintre arme și mitraliere

În ianuarie, Adrian Corduneanu, unul dintre cei mai vocali membri ai clanului Corduneanu, s-a filmat printre pistoale și mitraliere, a scris Bună Ziua Iași. Interlopul a ajuns într-un magazin de arme din afara țării și a vrut să le arate internauților cât de ușor ar putea cumpăra o armă sau un cuțit.

Corduneanu a fost închis în aprilie 2016 şi a executat o pedeapsă de 4 ani şi 8 luni primită pentru şantaj. Corduneanu a şantajat un agent de vânzări de la o firmă de betoane în Iaşi. Potrivit magistraților, ei ar fi primit 1.000 de euro şi 30.000 de lei de la agentul şantajat, după ce victima i-a „supărat», refuzând, la început să le cedeze clienţi.

Clanul Corduneanu și-a început activitatea la sfârșitul anilor 90, în umbra unor mari clanuri ale României, precum gruparea „Cămătarilor” sau imperiul lui „Clămparu”. Bazele grupării au fost puse de Constantin Corduneanu, zis Costel, fost sportiv olimpic pentru România la lupte libere. „Cordunenii” ar fi început să fie activi în lumea infracțională în 2000.

Libertatea