Ionuț Doldurea și Cosmin Stîngă, patronii stației GPL care a explodat la Crevedia, au fost arestați preventiv

Ionuț Doldurea și Cosmin Stîngă, patronii stației GPL care a explodat la Crevedia, au fost arestați preventiv

Ionuț Doldurea și Cosmin Stîngă – administratorii Flagas SRL, firma care deţine staţia GPL din Crevedia unde s-au produs exploziile de pe 26 august – au fost arestaţi pentru 30 de zile, miercuri, 6 septembrie, potrivit G4media. Cei doi patroni sunt acuzați de distrugere din culpă, care a avut ca urmare un dezastru.

Ionuț Doldurea și Cosmin Stîngă au fost reținuți marți seară, 5 septembrie, după ce au fost duși la audieri la Parchetul General. Azi-dimineață, ei au fost duși din nou la Parchetul General, care a cerut apoi instanței arestarea preventivă a acestora pentru 30 de zile.

Judecătoria Sectorului 5 a admis cererea procurorilor și a decis plasarea sub arest preventiv pentru 30 de zile a celor doi patroni.

Avocatul celor doi, Florin Cojocaru, a fost rezervat în declarații pentru presă, însă a spus că a făcut contestație împotriva acestei decizii, care „era previzibilă” în contextul dat, potrivit avocatului.

Zeci de imobile şi conturi bancare ale lui Doldurea și Stîngă, puse sub sechestru

Tot miercuri, Parchetul General a anunţat că a pus sechestru pe zeci de case şi conturi bancare aparţinând celor doi patroni ai staţiei GPL din Crevedia. De asemenea, 16 persoane care au suferit pagube în urma exploziilor s-au constituit părţi civile în dosar pentru a putea fi despăgubite.

Astfel, în cazul firmei Flagas SRL a fost instituit sechestru pe mai multe imobile: 5 în judeţul Botoşani, 4 în judeţul Călăraşi, 28 în judeţul Dâmboviţa, 6 în judeţul Giurgiu, 19 în judeţul Ilfov, unul în judeţul Olt.

De asemenea, a fost pus sechestru pe un imobil situat în Bucureşti şi 7 conturi bancare ce aparţin unuia dintre patroni, respectiv 7 imobile situate în Bucureşti şi 8 conturi bancare, în cazul celui de-al doilea.

Exploziile de la Crevedia s-au soldat până acum cu 5 morți și zeci de răniți, cei mai mulți fiind pompieri. Potrivit autorităților, stația funcționa ilegal în Crevedia, a fost amendată de mai multe ori, iar în 2020 i-a fost retrasă autorizația de funcționare.

Libertatea