Italia a prelungit restricţiile până la sfârşitul lunii aprilie

Italia a prelungit restricţiile până la sfârşitul lunii aprilie

Italia a decis să prelungească restricţiile anti-COVID, printre care închiderea restaurantelor, magazinelor şi muzeelor până la 30 aprilie, potrivit unui decret semnat miercuri seară de premierul Mario Draghi, informează Agerpres, care preia AFP.

Noul decret prevede ca vaccinarea să fie obligatorie pentru personalul sanitar, însă păstrează deschise şcolile primare. Vor putea fi luate măsuri de relaxare înainte de sfârşitul lui aprilie în cazul unei ameliorări a situaţiei sanitare, mai prevede decretul.

Toate regiunile din Italia vor rămâne, în perioada 7-30 aprilie, fie clasificate „roşii”, fie „portocalii”, în timp ce numai clasificarea „galben” permite deschiderea restaurantelor până la orele 18.00 şi o mobilitate mai mare.

Cea mai mare parte a ţării este supusă unor restricţii severe pentru a opri contaminările în cadrul celui de-al treilea val de COVID-19 (închiderea pentru public a barurilor şi restaurantelor, călătorii limitate).

Toată ţara va fi clasificată în zona „roşie” (risc ridicat de contaminare şi restricţii maxime) pentru weekendul de Paştele catolic, o sărbătoare foarte populară în Italia care este de obicei ocazia reuniunilor de familie.

Pandemia a făcut până în prezent peste 108.000 de morţi, potrivit ministerului italian al Sănătăţii, citat de AFP.

Libertatea