Italia vrea să primească turiști de la începutul lunii iunie, dar doar cu pașaport de vaccinare

Italia vrea să primească turiști de la începutul lunii iunie, dar doar cu pașaport de vaccinare

Italia este gata să redeschidă economia de la începutul lunii iunie sau chiar mai devreme și va primi turiștii în baza unui certificat sau pașaport de vaccinare împotriva COVID-19, a declarat premierul Mario Draghi într-o conferință de presă.

Italia trebuie să se concentreze pe vaccinarea 100% a vârstnicilor şi a persoanelor vulnerabile pentru ca activitatea economică a ţării să poată fi reluată rapid, a mai spus Draghi, potrivit ABC News citat de News.ro.

Obiectivul trasat de autoritățile italiene este de a ajunge la 500.000 de persoane vaccinate zilnic până la finalul lunii aprilie. Campania de vaccinare a avut de suferit în perioada sărbătorilor pascale, când mai puține persoane au primit vaccinul, dar și din cauza întârzierilor în livrarea dozelor.

„Există posibilitatea unei cooperări între ţările mediteraneene: Italia are multe de învăţat de la Grecia şi Spania. Trebuie să acţionăm imediat pentru a primi turiştii vaccinaţi”, a spus prim-ministrul Mario Draghi.

Grecia și Spania, două state dependente economic de turism, au prezentat deja pe larg planurile pentru redeschiderea turismului. Acum, Italia pregătește redeschiderea turistică, iar prioritate vor avea turiștii străini care s-au vaccinat împotriva COVID-19.

Ministrul italian al turismului speră să promoveze unele dintre insulele mici ale ţării, precum Capri, ca „libere de COVID”, pentru a-i încuraja pe turişti să revină.

„2 iunie este sărbătoare naţională şi acela poate fi momentul pentru redeschiderea turismului”, a declarat ministrul turismului, citat de thelocal.it.

Între timp, ministrul afacerilor regionale, Mariastella Gelmini, a declarat joi la o conferință a industriei de nunți că restricțiile vor fi ușurate într-un „mod major” în luna mai, adăugând că unele limitări „pot fi eliminate” încă din 20 aprilie.

Cronologia sugerată pentru redeschidere, care nu a fost confirmată oficial, pare similară cu cea urmată în 2020, când afacerile s-au redeschis treptat pe parcursul lunilor aprilie și mai, după un blocaj strict care a durat aproape trei luni.

Deschiderea turismului de anul trecut a fost posibilă deoarece Italia a înregistrat o reducere drastică a numărului de transmisii de coronavirus, după ce în primăvară a fost primul mare focar al Europei.

Cu toate acestea, călătoriile internaționale și unele activități legate de turism, cum ar fi cluburile de noapte, au fost ulterior învinovățite pentru creșterea numărului de cazuri de infectare la sfârșitul verii.

În prezent, călătoriile neesențiale în Italia sunt restricționate sever, iar testarea și carantina sunt obligatorii.

Libertatea