Josep Maria Bartomeu a fost arestat. De ce este acuzat fostul președinte de la FC Barcelona

Josep Maria Bartomeu a fost arestat. De ce este acuzat fostul președinte de la FC Barcelona

Poliția din Catalonia l-a arestat, luni, pe fostul președinte de la FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu. Acesta a fost reținut alături de alți directori importanți ai clubului, pentru presupusa sa implicare în Barçagate, informează Marca.

Luni dimineață, mai mulți polițiști de la „Mossos d’Esquadra”, secția Centrală a Crimelor Economice au percheziționat birourile de pe „Nou Camp” și au confiscat mai multe documente.

Forțele de ordine au căutat informații suplimentare în legătură cu ancheta legată de „Barçagate”, scandalul care a implicat conducerea clubului blaugrana în februarie 2020. 

De asemenea, alături de Bartomeu au mai fost arestați Oscar Grau, fost CEO al clubului, și Roma Gómez Ponti, fost director juridic. Și Jaume Masferrer, consilier de încredere al lui Bartomeu, a fost reținut, informează Gazeta Sporturilor.

După cum a anunțat TSJC (Curtea Superioară de Justiție a Cataloniei), arestările au fost făcute conform deciziei exclusive a poliției.

Foștii oficiali de la FC Barcelona sunt reținuți în secțiile de poliție și urmează să depună mărturie.

Fosta conducere a catalanilor este acuzată că a angajat o firmă de social media pentru a crea conturi false prin care să denigreze imaginea unor jucători importanți ai clubului precum Messi, Pique, Xavi sau Puyol, dar și pe Guardiola sau candidatul la președinția clubului Victor Font, relatează Eurosport.

Totul a ieșit la iveală grație unei investigații a celor de la Cadena Ser, un post de radio catalan. Astfel, în februarie 2020 au demisionat șase membri ai conducerii. La acel moment, Bartomeu și clubul au negat că ar ști de această campanie, însă au recunoscut că au o relație cu firma I3 Ventures.

FOTO: EPA

Libertatea