Judecătorii americani au interzis accesul la Internet unor participanți la asaltul de la Capitoliu. Peste 370 de persoane, puse sub acuzare

Judecătorii americani au interzis accesul la Internet unor participanți la asaltul de la Capitoliu. Peste 370 de persoane, puse sub acuzare

Judecătorii americani au interzis unora dintre participanții la asaltul de la Capitoliu din data de 6 ianuarie să folosească internetul până la începerea proceselor în care sunt puși sub acuzare pentru violențele care au provocat moartea a cinci persoane, informează Hotnews, care citează Insider.

Deocamdată,
nu se știe cu exactitate câți protestatari au primit interdicție.
Publicația Los Angeles Times a descoperit însă cel puțin cinci
cazuri în care judecătorii au interzis acuzaților să folosească
platformele social-media sau să navigheze online.

Magistrații
s-au folosit de acuzațiile formulate de procurorii federali, care
spun că unii protestatari, cum ar fi fi o femeie din California, au
promovat online teorii ale conspirației despre George Soroș și
fraudarea alegerilor în SUA, îndemnându-i pe protestatari să se
înarmeze.

Un alt acuzat, căruia judecătorul de caz i-a permis să folosească social-media doar sub supraveghere, este acuzat de luarea cu asalt a Capitoliului în echipament militar și amenințarea polițiștilor.

Intanțele supreme au respins interdicțiile, în alte cauze

Ideea de a interzice acuzaților să folosească platformele social-media a fost dezbătută în fața instanțelor și anterior. Curtea Supremă din statul Ohio a respins în trecut tentative similare. De asemenea, Curtea Supremă a SUA a respins o lege din 2017 adoptată n Carolina de Nord care le-ar fi interzis agresorilor sexuali să folosească social-media, mai arată sursa citată.

Deciziile judecătorilor în cazurile privind asaltul de la Capitoliu se bazează pe faptul că protestatarii pro-Trump s-au organizat online și au fost influențați de teoriile conspirației promovate de rețeaua QAnon.

Până
în prezent, peste 370 de persoane au fost puse sub acuzare în
legătură cu asaltul din 6 ianuarie asupra Capitoliului, în timp ce
Congresul american certifica rezultatul alegerilor prezidențiale din
3 noiembrie.

Libertatea