Județele Arad, Giurgiu și Mehedinți au trecut de pragul de 3 la mie. În total, 14 județe sunt în scenariul roșu

Județele Arad, Giurgiu și Mehedinți au trecut de pragul de 3 la mie. În total, 14 județe sunt în scenariul roșu

România a înregistrat 11.049 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 ore, iar numărul județelor care sunt în scenariul roșu a ajuns la 14, după ce județele Arad, Giurgiu și Mehedinți au înregistrat o incidență a cazurilor de peste trei cazuri la mia de locuitori. Astfel, accesul la anumite activități este permis doar cu certificatul verde.

Județul Ilfov înregistrează cea mai mare rată de infectare din țară, de 6,44, iar pe locul următor se situează Timiș – 5,71. Municipiul București raportează o incidență a cazurilor de 5,57 cazuri la mia de locuitori.

În total, 14 județe sunt în scenariul roșu, după ce județele Arad, Giurgiu și Mehedinți au trecut de pragul de 3 cazuri la mia de locuitori.

Începând de luni, 20 septembrie, în localitățile din România unde rata incidenței cazurilor de coronavirus depășește 3/1.000 de locuitori, dar nu trece de pragul de 6, certificatul verde este obligatoriu pentru toți cei care vor să intre în restaurante, să meargă la cinema, la piscină sau la competiții sportive, potrivit Hotărârii de Guvern din 17 septembrie.

Joi, 23 septembrie, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat hotărârea prin care pragul carantinei de noapte în weekend să înceapă de la o incidență de 6 cazuri la mia de locuitori. Potrivit hotărârii, certificatul verde COVID va fi obligatoriu și pentru copiii de peste 12 ani.

FOTO: Hepta

Libertatea