Klaus Iohannis anunță că circulația va fi restricționată „probabil de la orele 22”. „Haideți să nu irosim ce am câștigat până acum prin campania de vaccinare”

Klaus Iohannis anunță că circulația va fi restricționată „probabil de la orele 22”. „Haideți să nu irosim ce am câștigat până acum prin campania de vaccinare”

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, că starea de alertă va fi prelungită săptămâna aceasta, iar toate restricțiile aflate în vigoare urmând a fi păstrate. Va fi făcută însă o modificare, și anume că circulația pe timp de noapte va fi restricționată de la ora 22.00, nu 23.00 cum este în prezent.

„Starea de alertă va fi prelungită în această săptămână din cauza numărului relativ mare de îmbolnăviri și restricțiile care sunt în vigoare vor fi păstrate, iar circulația pe timp de noapte, care este restricționată acum de la ora 23.00, va fi restricționată mai devreme, probabil începând de la orele 22.00”, a anunțat Klaus Iohannis în conferința de presă de la Palatul Cotroceni.

Președintele a atras atenția că cifrele din ultima săptămână privind pandemia sunt „îngrijorătoare”. „Tendința de creștere este evidentă și din toate părțile ni se spune că presiunea pe secțiile de Terapie Intensivă este tot mai mare”, a mai declarat acesta.

Haideți să nu irosim ce am câștigat până acum prin campania de vaccinare. Campania merge foarte bine, până acum s-au vaccinat peste 1 milion de români, iar numărul de doze administrate crește de la o zi la alta. Până atunci să avem grijă să nu ne înecăm la mal.

Klaus Iohannis:

„Niciun lockdown de Paște”

În final, președintele a declarat că autoritățile nu iau în calcul impunerea unui lockdown pe perioada sărbătorilor de Paște. Anul acesta, Paștele ortodox este pe 2 mai, în timp ce cel catolic este mai devreme cu aproape o lună, pe 4 aprilie.

„În final, un mesaj care cred că este important pentru mulți: pot să vă spun foarte clar, dragi români, că nu avem în vedere un lockdown de Paște”, a afirmat Klaus Iohannis.

Libertatea