Klaus Iohannis, şedinţă pe tema bugetului cu premierul Cîţu şi liderii coaliţiei de guvernare

Klaus Iohannis, şedinţă pe tema bugetului cu premierul Cîţu şi liderii coaliţiei de guvernare

Președintele Klaus Iohannis i-a convocat la o discuție, luni, pe liderii coaliției de guvernare, la Vila Lac, pe tema bugetului de stat. La întâlnire va participa și premierul Florin Cîțu, transmite Digi24.

Klaus Iohannis se va întâlni, de la ora 18:00, cu premierul Cîţu şi liderii coaliţiei de guvernare pentru a se asigura că nu vor exista probleme în coaliție în privința adoptării bugetului, după ce între partenerii de guvernare au apărut mai multe tensiuni, arată sursa citată.

Premierul Florin Cîţu a reacţionat după nemulţumirile ministrului sănătăţii Vlad Voiculescu privind bugetul alocat. “Este fake news să spui că bugetul este mai mic. Toate aceste discuții (n.r. – din spațiul public) sunt pentru că oamenii nu știu să citească un buget sau vor să facă scandal”, a spus Florin Cîțu. „Bugetul Ministerului Sănătății e mai mare decât anul trecut”, a adăugat premierul.

Ulterior, Vlad Voiculescu a precizat că bugetul ministerului este mai mare, dar nu este suficient.

Ministerul Finanțelor a publicat joi seară proiectul de buget pentru anul 2021. Acesta prevede venituri totale de 364 de miliarde de lei și cheltuieli totale de 444 de miliarde.

Libertatea