La o zi după ce a ieșit din închisoare, un tânăr a furat un autoturism și a condus beat. Accidentat când încerca să fugă de polițiști

La o zi după ce a ieșit din închisoare, un tânăr a furat un autoturism și a condus beat. Accidentat când încerca să fugă de polițiști

O singură zi a petrecut în libertate un tânăr de 17 ani din Timișoara, după ce a fost eliberat din închisoare, unde fusese încarcerat pentru o tâlhărie. Adolescentul s-a îmbătat ieri, a furat o mașină și s-a plimbat toată ziua cu ea. Când a fost depistat și tras pe dreapta, tânărul a fugit, dar a fost lovit de o mașină care circula regulamentar.

Tânărul de 17 ani avea o alcoolemie uriașă când a fost prins, spun surse din Poliție.

Aventura lui a început în cartierul Steaua-Fratelia, sâmbătă, în jurul orei 12.00. A furat o mașină, s-a plimbat cu ea prin tot orașul, a lovit și două mașini parcate. Polițiștii l-au dat în consemn la ora 16.00 și l-au căutat până la ora 21.00.

Adolescentul a fost depistat în zona mallului din centrul orașului, pe str. Amurgului. Polițiștii i-au făcut semn să tragă pe dreapta, însă, după ce a oprit, a luat-o la fugă. La un moment dat, în timp ce fugea de polițiști, băiatul a luat-o pe șosea, unde a fost lovit de un autoturism care circula regulamentar.

„În jurul orei 21, autoturismul a fost depistat în trafic pe strada Amurgului de către polițiștii Secției 5 Timișoara. Din autoturism a coborât conducătorul auto în vârstă de 17 ani, care a fugit pe partea carosabilă, polițiștii pornind în urmărirea acestuia, moment în care a fost accidentat de un autoturism care se deplasa regulamentar pe Calea Aradului. În urma impactului, tânărul de 17 ani a fost rănit ușor”, au declarat reprezentanții IPJ Timiș.

Adolescentul a ajuns la Spitalul Municipal din Timișoara. Avea o alcoolemie de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat. S-a ales cu dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de furt, conducerea unui autovehicul fără permis de conducere și pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului, continuând cercetările pentru stabilirea întregii activități infracționale.

În această dimineață, tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de mâine să fie prezentat pentru luarea unei măsuri preventive.

Libertatea